Споделено с нас

“Тези непривлекателни зачервявания сега са част от миналото!”

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_testimonies_default.jpg

С първите белези на стареене и при температурните промени, кожата на лицето на Емили започва да страда от поява на неприятни зачервявания и видими кръвоносни съдове. След посещение при дерматолог и с използването на подходящите специфични продукти, свежестта на кожата и започва да се възвръща. Ето какво сподели тя с нас.

Обстоятелства

Емили, винаги ли сте имали чувствителна кожа?

Кожата ми винаги е била тънка и доста чувствителна, но без някакви специфични проблеми. Дневен хидратиращ крем беше всичко, от което тя се нуждаеше като грижа. Но след няколко месеца започнах да забелязвам определени промени и кожата ми започна да става по-чувствителна от преди...

Симптоми

Как по-конкретно се проявяваше тази чувствителност?

Забелязвах появата на зачервяване по лицето, предимно по скулите. Дори имах видими капиляри отстрани на носа. Също така забелязах, че слънцето или промяната на температурата като цяло, влошават зачервяването ми... Да не споменавам, че при стрес и повишена емоционалност ме обливаха горещи вълни! Накратко, кожата ми ставаше все по-чувствителна и с времето това състояние се влошаваше: дори с достатъчно количество фон дьо тен, аз не можех да прикрия зачервяванията.

Решението

И какво решихте да предприемете?

Последвах съвета на майка ми и отидох на дерматолог. Той ми разясни, че имам особено чувствителна кожа, която е предразположена към еритророзацея. За да се грижа за кожата си, той ми предписа крем против зачервявания. Също така ме посъветва да заменя нормалния сапун с деликатно почистващо средство за лицето.
Сега свежестта на кожата ми отново е възстановена и тези непривлекателни зачервявания са вече част от миналото...

  • Facebook
  • Pin

Препоръчваме

Вижте всички статии
Resources\Visuels\V4\Pushs\Articles\INT\v_push_focuson_default.jpg

Фокус върху...

Зачервяването: промяна в цвета на чувствителната кожа

Зачервяването е един от основните проблеми на кожата, който притеснява жените (задминава дори наличието на черни точки и тъмни кръгове). Но това не е несъвършенство, което трябва само да се прикрие. Това също така е симптом на чувствителността на една кожа.

v_push_commitment_19957.jpg

Чувствителната кожа: следете как се чувствате

Да имате чувствителна или проблемна (нетолерантна, атопична или акнеична) кожа означава да изживявате определени емоции, които трудно могат да се опишат с думи. Но ние в дерматологични лаборатории La Roche-Posay вярваме, че този психологически аспект трябва да бъде взет предвид, за да можем да предложим на всеки с много чувствителна кожа едно глобално, иновативно и ефективно решение.