3 въпроса към специалист

За да избегнете раздразненията и усещането за опъване на кожата през зимата, препоръчвам нанасянето на хидратиращ продукт два пъти дневно

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_3questions_default.jpg

Сухата кожа страда от липса на хидратация и липиси, което води до отслабване на защитната функция на кожната бариера. Състоянието на кожата ни се влошава през студените зимни месеци. Как да избегнем това? Ето няколко съвета от дерматолог.

Какви симптоми имат пациентите ви със суха кожа?

Сухата кожа е състояние, което може постоянно да проявява признаци върху лицето,

ръцете и краката, най-вече върху дланите, и понякога върху цялото тяло. Сухата кожа може да е генетична или свързана с много патологии (екзема, псориазис, диабет). А през зимата нейното състояние се влошава още повече.

Какво точно се случва през зимния сезон?

С падането на температурите кожата реагира като отделя влажността, което води до силното й изсушаване.

Вятърът, ниските температури, дебелите дрехи, както и UV лъчите в планината, засилват изсушаващия ефект. Чувството на опъване се усеща все по-често, заедно с много други раздразнения. Затова е изключително важно да нанасяме богати, хидратиращи текстури по няколко пъти на ден, особено на лицето и устните.

Каква грижа препоръчвате за суха и раздразнена кожа?

Препоръчвам нанасянето два пъти дневно на силен хидратиращ продукт,

съдържащ подхранващи съставки и липиди, които ще предотвратят загубата на вода. Също така заложете на измиващ продукт за баня, който да не изсушава, а да подхранва по време на къпане. Съветвам пациентите си да не използват пяни и соли за вана, които биха раздразнили кожата, както и да ограничат взимането на душ до 1 път на ден. И не на последно място - често нанасяне на продукти с богати, хидратиращи текстури.

  • Facebook
  • Pin

Препоръчваме

Вижте всички статии
v_push_commitment_19959.jpg

Козметично студио за коригиращ грим: в помощ на пациентите да се чувстват добре и да изглеждат добре

Заради видимите си прояви кожните проблеми могат да навредят на самочувствието и връзките с хората, както на лично, така и на професионално ниво. За да подобрим ежедневието на пациентите, страдащи от видими кожни състояния, създадохме студио за коригиращ грим в Термалния дерматологичен център La Roche-Posay, благодарение на тясното ни сътрудничество с дерматолози и козметици. Тази инициатива вдъхновява много болници по света да предлагат подобни програми.

Resources\Visuels\V4\Pushs\Articles\INT\v_push_focuson_default.jpg

Фокус върху...

Атопичният дерматит,
състояние на алергична кожа,
което се характеризира с екстремна сухота.

Атопичната екзема или атопичния дерматит е често срещано състояние на кожата, което често се появява за първи път на около 3-месечна възраст, но понякога дори и по-рано. За да се намали броя на пристъпите, избягвайте контакт с алергени и редовно нанасяйте емолиентен продукт.