3 въпроса към специалист

Не излагайте на пряко слънце бебета и деца под 3-годишна възраст.

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_3questions_default.jpg

Детството е период, през който кожата е силно възприемчива към слънчевите лъчи. "Слънчевият капитал" се консумира бързо през детството. Напълно трябва да се избягва слънчево изгаряне на кожата. Съвет от дерматолог за намаляване на риска.

Споделете с нас вашия опит относно достатъчно внимателни ли са родителите към опасностите на слънцето?

Днес, навсякъде по медиите се говори за опасността от слънцето и затова вниманието започва постепенно да нараства.

Въпреки това, в края на лятото често виждам следи от слънчево изгаряне по лицето и рамената на децата. Това не винаги е резултат от неразумно излагане на слънце, когато са на плажа, а по-скоро резултат от излагане докато спортуват (карат колело, изграят тенис), ситуации при които родителите често са по-невнимателни.

Каква информация давате на родителите относно слънчевата защита?

Обяснявам им, че децата са изглючително уязвими на слънце.

Колкото по-светли са те (червенокоси и блондини), толкова рискът е по-голям. Ето защо защитата трябва да е същата през лятото, дори при облачно време или когато децата се разхождат. Когато слънцето е високо в небето, това е най-опасното време от деня. Когато пораснат, децата ще страдат от последствията, резултат от недобра защита на кожата през детството.

Какви съвети бихте им дали?

Деца под 3-годишна възраст не бива да се излагат на пряко слънце.

Препоръчвам слънчеви очила с UV защита, шапка с козирка или периферия, тениска и слънцезащитен продукт с висок фактор на откитите зони. Този продукт трябва да е ефективен както срещу UVB, така и срещу UVA лъчите, да се нанася в достатъчно количество и да се използва повторно на всеки два часа. Трябва да карате децата да пият често вода, особено когато навън е горещо. Избягвайте слънцето между 11:00 и 16:00 часа.

  • Facebook
  • Pin

Препоръчваме

Вижте всички статии
v_push_commitment_19960.jpg

Термална вода La Roche-Posay: Истинско чудо на природата

Родена при срещата на дъждовната вода с камъните с уникална комбинация от минерали и елементи, термалната вода La Roche-Posay е основна съставка на нашите продукти грижа за кожата. Естествено обогатена със селен, елемент с изключителни антиоксидантни качества, тя незабавно успокоява кожата и раздразненията.

v_push_commitment_19959.jpg

Козметично студио за коригиращ грим: в помощ на пациентите да се чувстват добре и да изглеждат добре

Заради видимите си прояви кожните проблеми могат да навредят на самочувствието и връзките с хората, както на лично, така и на професионално ниво. За да подобрим ежедневието на пациентите, страдащи от видими кожни състояния, създадохме студио за коригиращ грим в Термалния дерматологичен център La Roche-Posay, благодарение на тясното ни сътрудничество с дерматолози и козметици. Тази инициатива вдъхновява много болници по света да предлагат подобни програми.

v_push_commitment_19957.jpg

Чувствителната кожа: следете как се чувствате

Да имате чувствителна или проблемна (нетолерантна, атопична или акнеична) кожа означава да изживявате определени емоции, които трудно могат да се опишат с думи. Но ние в дерматологични лаборатории La Roche-Posay вярваме, че този психологически аспект трябва да бъде взет предвид, за да можем да предложим на всеки с много чувствителна кожа едно глобално, иновативно и ефективно решение.