свободни от акне

Над 80% от тийнейджърите страдат от акне.

Не сте сами !

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Защо несъвършенства ми се влошават през пролетта и лятото?

Пролетта и лятото е време на по-дълги дни и късни залези, барбекюта на плажа и разходки из природата, но може да бъде и време на горещини, потна кожа и пъпки. Повишаването на температурите и излизането на открито са свързани с акне, което прави кожата чувствителна и склонна към появата на проблеми. По-нататък ще намерите съвети и трикове, за да запазите кожата си в оптимално състояние това лято.

Защо пъпките се влошават през пролетта и лятото?

Често срещано погрешно схващане е, че потта причинява обостряне на акнеичната кожата. В действителност, това е всъщност комбинация от пот, която се смесва с излишния себум, мръсотия и бактерии, които запушват порите на кожата и водят до обостряне.

Друга причина за влошаване на пъпките през лятото е кератолитичният ефект, който слънцето има върху кожата. Това означава, че когато кожата ни е изложена на слънчевите лъчи, скоростта, с която кожата се възстановява, се увеличава. Това обаче има обратен ефект, когато излизаме от слънцето, при което процесът на обновяване на клетките на кожата се забавя. В резултат на това забавяне, мъртвите клетки се запазват на повърхността на кожата, което запушва порите. Така че е важно да се грижите за кожата си през лятото, за да избегнете обостряне.

Грижа за кожата през летните месеци

Почистване:

Почистването е от първостепенно значение през по-горещите месеци. Премахването на пот, грим и себум ще гарантира, че те няма да запушат порите и да образуват нови петна. Effaclar Измиващ гел има формула, която се грижи за мазната кожа и несъвършенствата. Използвайте гела сутрин и вечер за чисто и свежо усещане, което ще Ви създаде перфектно преживяване през всеки летен ден. Гелът трябва да се разпени и да се нанесе върху кожата с масажни движения, за да се осигури свежест и да се контролира излишния себум.

Тонизиране:

Използването на тонизиращ продукт през лятото е добра идея за онези, които се притесняват от размера на порите и лъщенето, което често съпътства податливата на несъвършенства кожа. Serozinc спрей мист може да се пръска върху кожата толкова често, колкото е необходимо - идеален за свежест през горещия ден. Тонизиращият мист предлага незабавно матиране на лъщенето и разширените пори, като оставя кожата успокоена и почистена.

Подходящо покритие

Използвайте предимно лек фон дьо тен през лятото, за да позволите на кожата Ви да диша. По-тежките формули може да блокират порите и да насърчат обострянията, така че избирайте матиран овлажнител или BB крем.

Подхранване:

Не пропускайте овлажнителя само защото е лято! Effaclar Mat е чудесно решение за хора с лъщяща кожа, тъй като спомага за контролиране на излишния себум и въздейства на влажността и лъщенето. Матиращият ефект е идеален за тези, които се притесняват от прекомерно лъщене през лятото, а немазната текстура е идеална за тези, които се притесняват от запушени пори. За тези, които имат черни точки и лъщене, Effaclar K (+) е подходящият продукт, защото се бори с признаците на окисляване и излишния себум. Накрая, хората с несъвършенства трябва да използват Effaclar DUO (+). Този легендарен продукт за кожа с несъвършенства съдържа салицилова киселина и LHA, така че да ексфолира кожата, като същевременно лекува несъвършенства и възпаления. EFFACLAR DUO (+) вече се предлага със защита SPF30 срещу UVA и UVB лъчи и е подходящ за всички типове кожа. Ако излагате кожата си на слънце през този период, трябва да нанасяте защита SPF 50 на всеки 2 часа за най-добра защита. Лятото определено е време, на което трябва да се наслаждавате, а кожата, която е податлива на несъвършенства, не трябва да Ви пречи. Просто не забравяйте да се грижите за кожата си с повишено внимание и скоро ще забравите за притесненията на кожата си!

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне