свободни от акне

Над 80% от тийнейджърите страдат от акне.

Не сте сами !

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Какво е бензоил пероксид?

Защо бензоил пероксид се използва при лечение на акне?

Бензоил пероксид присъства в списъка на основните лекарства на Световната здравна организация и се превърна в популярно лечение за акне, както и продукт за избелване. Благодарение на силните си антибактериални и противовъзпалителни ефекти върху кожата, бензоил пероксид е признат за лечение на акне. Антисептичното качество на пероксида го прави подходящ за намаляване на бактериите по повърхността на кожата, както и на бели точки и черни точки. Друга причина за популярността на бензоил пероксид сред страдащите от акне е, че е безопасен да се използва заедно с продукти, съдържащи салицилова киселина. Това е огромен бонус за тези, които искат да премахнат своите петна, тъй като това означава, че могат да комбинират леченията безопасно и ефективно.

Странични реакции:

В повечето случаи нежеланите реакции включват леко смъдене или парене, сърбеж, сухота на кожата, белене и зачервяване. Въпреки че тези нежелани реакции са чести, страдащите от акне често усещат, че когато се опитват да изчистят кожата си, всъщност причиняват допълнителни увреждания. Ако имате по-тежка реакция, като затруднено дишане или подуване, най-вероятно имате алергична реакция към лечението и трябва незабавно да потърсите медицинска помощ. Бензоил пероксид се използва също и за избелване на зъбите и изсветляване на косите. Онези, които го използват преди лягане, трябва внимателно да втриват крема или гела, за да избегнат избелване на калъфките за възглавници. По-сериозният проблем е за тези, които използват бензоил пероксид като лечение за гръдния кош и акне по гърба, мнозина от страдащите от акне се оплакват, че дрехите им са зацапани от други цветове. Памукът е особено уязвим към избелване, затова избягвайте тази тъкан и се уверете, че продуктът е абсорбиран, преди да използвате бели чаршафи.

Митове:

Вярно ли е, че бензоил пероксид влияе зле на кожата Ви по време на лечението?

Когато третирате кожата си с бензоил пероксид, важно е да разберете как да използвате крема или гела. Преодолейте желанието си да нанесете повече бензоил пероксид върху вече сложен бензоил пероксид, петната няма да изчезнат по-бързо с по-голямо количество от продукта, всъщност кожата Ви ще се влоши. Ако използвате прекалено много крем или гел, кожата ще стане прекалено суха и лющеща се, а някои страдащи дори съобщават за признаци на стареене.

Влошава ли се състоянието на кожата след спиране на лечението с бензоил пероксид?

Ако кожата Ви стане твърде зависима от лечението, акнето може да се върне към по-лошо състояние, когато спрете употребата му. Важно е да възприемете подхода „по малко и по-често", за да не се причинява ненужно увреждане на кожата и да се разчита на бензоил пероксид. Използването на лечението веднъж дневно е достатъчно, за да се намали появата на петна. Така че, ако използвате бензоил пероксид заедно с други лечения, съдържащи салицилова киселина, използвайте го пестеливо и безопасно за оптимални резултати!

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне