свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Депресия: Част от миналото за страдащите от акне

Психологическите ефекти на акнето често се пренебрегват, дори и да са опустошителни. Искахме да разберем колко от нас страдат от чувство на депресия поради нашето акне и какво е решението за това. Разговаряхме с British Skin Foundation (BSF) - благотворителна фондация, която финансира изследвания на кожни заболявания - за да разберем какво трябва да знаем за въздействието на акнето върху онези от нас, които страдат от акне и как може да се лекува.

FFS Mag article 30782 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_96425121)

Акнето и самочувствието

Неотдавнашно онлайн проучване, проведено от BSF, установява, че когато хората са помолени да класират това, което според тях са били първите три области, засегнати от тяхното състояние на кожата, 70% заявяват, че спадът в самочувствието е техният най-голям проблем; 42%, че това повлиява на работата им, и повече от половината (56%) са казали, че намирането на приятели е един от най-големите им проблеми, когато става въпрос за кожни заболявания. От резултатите, получени от проучването на BSF, става ясно, че акнето може да накара страдащите да се чувстват социално тревожни, с повишено самочувствие и това да доведе до депресия и дори до още по-лошо.

1 от 6 юноши са се самонаранявали поради акне

Според проучване, публикувано от BSF (2012 г.), психологическото въздействие на акнето може да бъде изключително сериозно и често се пренебрегва, карайки страдащите да се чувстват сами и изолирани. „Пациентите с акне и редица други кожни заболявания често се чувстват много разстроени поради състоянието на кожата си, тъй като това засяга тяхната увереност и самочувствие по толкова много различни начини“, казва д-р Бав Шергил, говорител на British Skin Foundation в прессъобщение „Твърде често влиянието на кожните заболявания се подценява и това изследване, надяваме се, ще помогне да се обърне внимание на този факт.“ Изненадващо, проучването разкри, че още един от шест (16%) респонденти признава, че се е самонаранявал в резултат на кожни заболявания. Някои от онези 125 души, които са взели участие, освен това са заявили, че дори са правили опит за самоубийство, а други са заявили, че са планирали самоубийство на някакъв етап. Въпреки това, има надежда и намирането на правилното лечение за Вас е първата стъпка към по-чиста кожа и по-позитивен ум.

Акнето може да се лекува

Колкото и тежки могат да бъдат психологическите въздействия, не забравяйте, че е възможно да се лекуват физическите дефекти, преди да има вероятност да се задействат дългосрочните психологически условия. „Съществуват редица различни видове лечения, които се препоръчват, и най-често това са тематични лечения, Перорални антибиотици, перорални контрацептивни хапчета и изотретиноин капсули в зависимост от тежестта на акнето“, казва Матю Гас, директор по комуникации на Британската асоциация по дерматолозите (British Association of Dermatologists), водеща благотворителна консултантска организация по най-добрите дерматологични практики.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне