свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Защо е важно да почиствате акнеичната кожа преди да си легнете?

Всички знаем колко е важно да почистваме напълно кожата си, преди да си легнем, но от време на време всички имаме вина, че сме си легнали, без да го направим. Ако имате акнеична кожа, особено важно е да не забравяте правилно да изчистите грима си в края на деня, за да премахнете излишния себум и замърсявания.

FFS Mag article 30780 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_63303942)

Защо е важно да почиствате акнеичната кожа преди да си легнете?

Кожата се възстановява по естествен път, докато спите, като това дава идеалната възможност на Вашите продукти за грижа за кожата да приложат магичния си ефект. Въпреки това, ако не успеете да почистите правилно кожата си, преди да си легнете, има риск от запушване на порите, стимулиране на излишък от себум, който може да доведе до образуването на нови петна. Това на свой ред пречи на възстановителните функции, включително образуването на нови кожни клетки, което може да доведе до ускоряване на видимите признаци на стареене.

Как почистването вечер може да спре образуването на нови пъпки

Измиването на лицето вечер помага за борба с излишния себум, което намалява вероятността за образуване на пъпки през нощта. Това е особено важно за хора с акнеична кожа, тъй като почистването премахва бактериите, които се размножават в мазна среда. Почистването на Вашето лице преди сън помага да се предотврати появата на пъпки поради тези бактерии. Хората с мазна, склонна към акне кожа, трябва да изберат хидратиращ продукт на водна основа, за да избегнат обостряне на несъвършенствата. Въпреки това, ако имате нормална/комбинирана кожа, хидратиращ продукт на маслена основа е добро решение - просто не го прилагайте прекомерно!

Какво трябва да следвам с моята вечерна почистваща рутина?

Винаги нанасяйте овлажняващ продукт след почистване, за да сте сигурни, че кожата Ви не е прекалено суха. Ако имате акнеична кожа, потърсете овлажнител с разумна концентрация на салицилова киселина и LHA, чиито ексфолиращи свойства ще Ви помогнат да запазите кожата чиста. Също така е добра идея да проверите дали Вашият овлажнител съдържа глицерин, за да сте сигурни, че кожата Ви остава хидратирана. Ако използвате локални кремове за борба със свързани с акне симптоми, прилагайте след почистване и овлажняване за максимална полза през нощта. Ретинол, който е страхотна активна съставка за лечение на акне, има кератолитично действие, като извежда мъртвите клетки на повърхността на кожата и ексфолира порите. Това увеличава обмена на клетките, помагайки за борба със симптомите на акне. Прилагането на ретинол преди лягане трябва да става редовно и продължително, за да се постигне предотвратяване на обострянията през деня. Новите клетки могат да бъдат уязвими от въздействието на слънчевата светлина, така че не забравяйте да прилагате ежедневно продукт със SPF защитен фактори, когато използвате крем с ретинол.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32386

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне