свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Защо отнема толкова време, за да се отървете от акнето?

За съжаление, няма бързо решение за акне. Независимо от нашето желание, акнето няма да изчезне бързо. Трябва да бъдат изпробвани различни лечения в продължение на месеци и кремовете да се нанасят внимателно в продължение на седмици, преди да се видят някакви резултати - защо отнема толкова време, за да се отървем от акнето?

FFS Mag article 30783 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_93896085)

Не обръщаме внимание на причината

Преди всичко е важно да се разбере, че акнето се дължи на редица фактори, които отчасти са толкова трудни за лечение. За разлика от други кожни заболявания или състояния, трудно е да се тества какво причинява акне. Диетата, начинът на живот, небалансираните хормони, излишъкът от производство на себум и лошите навици са сред променливите фактори, които могат да причинят нашето акне. След като определим причината, вече е по-лесно да изберем подходящо лечение за акне, но стесняването на списъка може да отнеме известно време! Опитайте и намалете времето, което Ви отнема, за да установите какво причинява Вашите обостряния, като си водите дневник за кожата. Направете си отметка за „влошени“ дни, когато кожата Ви се раздразни, и това, което правите, ядене, активности през този ден – това е добър начин да стесните списъка на това, което помага или вреди на кожата Ви. За да стигнете лесно до корена на проблема, може да видите, че в дните, когато има обостряния, ядете определена храна, носите определен грим или извършвате определена дейност.

Третираме неправилното нещо

Нашият път до определянето на причината за акнето може да доведе до неправилно лечение, което всъщност влошава вече съществуващите несъвършенства. Има различни видове петна, които изискват различно лечение. Локалното третиране по грешен начин може да ги задържи по-дълго или дори да ги влоши. Ако някога установите, че кожата Ви се възпалява или не се чувствате удобно след започване на лечение, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да спрете и да се консултирате с лекар. По този начин можете да сте сигурни, че не увреждате кожата си.

Очаквате да има лек за акне

Често е изненадващо и обезкуражаващо да научим, че няма лечение за акне, което може да ни накара да мислим, че нашите петна никога няма да изчезнат. Спазването на правилното лечение обаче определено е правилният път напред, защото въпреки че акнето не може да бъде излекувано, симптомите могат успешно да се контролират с продължаващо лечение.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32387

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне