свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Как да избегнете появата на пъпки и замърсяване на кожата преди събитие?

Нощта преди сватбата на най-добрата Ви приятелка, която тя прецизно планира от месеци. Вие сте шаферката и току-що сте открили огромен недостатък в средата на челото си. Не позволявайте това да ви съсипва деня, а следвайте нашите съвети, за да избегнете криза на доверието преди всяко голямо събитие.

FFS Mag article 30777 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_85937260)

1. Масажирайте за намаляване на стреса

Отделете време, за да подарите масаж на кожата си. Забравете раменете или краката, стимулиращият масаж на лицето ще Ви помогне да облекчите всяка тревога, която може да Ви споходи преди голямо събитие. Когато хормоните Ви са небалансирани, това може да доведе до обостряния, тъй като кортизолът, хормонът на стреса, допринася за променливите нива на хормоните. При целия стрес на едно голямо събитие, важно е да запомните да отнемете стреса както от кожата, така и от ума си.

2. Нощна грижа

Ако обикновено се фокусирате върху сутрешния режим на грижа за кожата, започнете да се съсредоточавате и върху вечерния си ритуал. Нашата кожа се възстановява и регенерира по време на сън, така че й помагайте, като прилагате продукти преди лягане, давайки възможност на кожата си през цялата нощ да абсорбира продуктите. Ретинол е чудесно лечение, което може да се използва през нощта, тъй като насърчава обмяната на здрави нови кожни клетки - точно навреме за Вашето голямо събитие.

3. Целево третиране на несъвършенства

В навечерието на предстоящото голямо събитие, не искате нищо да подкопава Вашето доверие. Ако имате някакви несъвършенства, които се нуждаят от грижи, използвайте продукти, съдържащи салицилова киселина и LHA. Тези съставки ще Ви помогнат да се отървете от мъртвите клетки на кожата и дълбоко ще ексфолират порите, което ще помогне за регенериране на по-сияйна кожа.

4. Избягвайте замърсяване на кожата

Много от Вас са били изправени пред преживяването замърсена кожа: Кожата Ви изглежда блестяща, мазна и може да бъде лепкава на допир. Също така може да имате чувството, че кожата Ви се задушава, блокира, изпотява ... В този момент използването на себорегулираща маска често се явява най-доброто решение за незабавна абсорбция на себума и свиване на порите! Но себорегулиращите маски може да са и Вашият най-голям враг! Всъщност тези бързо съхнещи маски за абсорбиране на себум могат да бъдат много агресивни и да предизвикат реакция на кожата: кожата произвежда свръх себум, за да се предпази от това агресивно нахлуване: това наричаме „ефекта на себума“ и кожата Ви може да стане дори по-зле отпреди! Като решение, заложете на бързопочистваща маска, която едновременно абсорбира себум и има успокояващ и противовъзпалителен ефект, без да изсушава кожата и без обратен ефект, за дългосрочна ефикасност дори при по-чувствителна кожа!

5. Всичко е в зоната на очите

Концентрирайте се върху грижата за очите; това е първото нещо, което повечето хора забелязват. Оцветяващи очите разтвори с ниацинамид могат да намалят появата на тъмни кръгове и да придадат блясък на зоната на очите. Това е особено важно за тези, на които не им достига сън при голямо събитие.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне