свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Как да подготвите своята акнеична кожа за грим

За тези с акнеична кожа, основата често е ключът към бързите резултати и незабавната трансформация. Въпреки това, митовете около грима могат да бъдат объркващи и да създадат притеснения за онези, които желаят да прикрият своите несъвършенства, без да ги задълбочат. Подготвянето на кожата Ви преди нанасянето на грим е важна стъпка за постигане на безупречен завършек...

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Стъпка 1: Подготовка на чиста основа

Използвайте Effaclar мицеларна вода Ultra, за да почистите акнеичната кожа, преди да приложите каквито и да било продукти; това ще Ви остави чувство на свежест. След това заложете на лосион, веднъж на ден, така че да не дразни кожата, това ще помогне за стягане на порите и тониране на кожата, като същевременно премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата.

Стъпка 2: Избор на подходящ хидратиращ продукт

За тези, които са загрижени за трайността на грима, основата за грим е добра опция, която ще Ви помогне да се чувствате уверени относно използваната основа. Повечето основи за грим имат свойства, които хидратират кожата и изравняват тена на кожата, което ги прави чудесна стъпка на подготовка преди нанасяне на фон-дьо-тен. За хора с несъвършенства на кожата, салициловата киселина и LHA осигуряват кератолитично действие върху кожата, което означава, че действат за отстраняване на мъртвите кожни клетки и ексфолиране на порите. В същото време ниацинамид успокоява възпалената кожа и тушира несъвършенствата. Тези съставки се намират в Effaclar DUO(+), което го прави чудесна основа за грима за хора с акнеична кожа. Комбинацията от Airlicium и карнозин в Effaclar K (+) го прави идеалната основа за Вашия грим, ако имате мазна кожа с черни точки. Airlicium е невероятна абсорбираща съставка, която абсорбира до 100 пъти собственото си тегло в себума. Междувременно карнозинът в Effaclar K (+) е способен да изличи черни точки благодарение на своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Комбинацията от тези мощни съставки гарантира матирана кожа, готова за грим, както и грижа за мазната кожа и черните точки. За хора с лъщяща кожа, Effaclar Mat е чудесна алтернатива на традиционните основи за грим. Той съдържа перлит - съставка, която изглажда кожата преди всяко нанасяне на грим. Използвайте Effaclar Mat, за да поддържате кожата хидратирана и без лъщене. С перфектна основа за грим върху кожата си, Вие сте готови да започнете да нанасяте грима!

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне