свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Как да предпазите акнеичната кожа от UV лъчите през цялата година?

Всеки знае, че ултравиолетовите лъчи не са полезни за кожата, но все още ни е трудно да се съпротивляваме на тяхната топлина и светлина. Въпреки това, това е ключът да защитите кожата си през цялата година, тъй като UV лъчите не се появяват само през слънчеви дни. И хората с акнеична кожа трябва да бъдат още по-внимателни със слънчевата светлина, защото тяхната кожа е по-чувствителна в сравнение на повечето други хора. Сара Фулър, старши специалист по грижа за кожата в BeauSynergy Beauty Clinic, предупреждава, че също така си струва да помним, че всеки, който приема медикаментозно лечение за акне, трябва да бъде още по-предпазлив, тъй като някои лекарства повишават чувствителността на кожата към светлината. За да Ви помогнем да постигнете по-добра защита за кожата си от вредните лъчи на слънцето всеки ден, ние Ви напомняме три лесни съвета.

FFS Mag article 30781 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_106373409)

Основа

Просто казано, няма нищо по-добро от това да защитите кожата си от ултравиолетовите лъчи, да избягвате излагането й на слънце и да й осигурите основа, така че е време да инвестирате в шапка или дори две шапки и да започнете да ходите по сенчестата страна на улицата.

Използвайте слънцезащитен крем с висок SPF фактор през деня

Втората стъпка за ефективна защита на кожата е използването на слънцезащитен крем с висок SPF (минимум 30) през цялата година, който е съобразен с Вашия тип кожа. Трудно е да се отървете от навика да се свързвате слънцезащитен крем с SPF с къпането на басейна, но безпощадната реалност е, че слънцето засяга кожата ни всеки ден, така че трябва да бъде защитена всеки ден. И не забравяйте, че слънцезащитният крем трябва да се прилага редовно (препоръчваме на всеки час), за да бъде ефективен. Също така, проверявайте датите на опаковката, тъй като след три години някои кремове вече не са ефективни.

Яжте правилните храни

Можете да помогнете на кожата си и отвътре. „Една балансирана диета, включваща храни, съдържащи антиоксиданти и витамини А, С и D, може да подобри защитата на кожата от UV лъчи,“ твърди Сара Фулър.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне