свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Когато акнето продължи и след пубертета: Историята на Софи

Днес се срещаме Софи, която се бори със своята акнеична кожа, откакто е на 15 години. След като е достигнала дъното на ниското самочувствие в университета, Софи ни разказва как е намерила обратно пътя към себе си и се е научила да обича кожата си на 22 години.

Здравей, Софи! От колко време имаш акнеична кожа?

Мисля, че съм имала петна още откакто бях на 15 години ... определено бях в гимназията, когато за първи път започнах да забелязвам петната си и да се притеснявам.

Кога кожата ти е била най-зле и как ти повлия това?

Мисля, че моите пъпки всъщност бяха най-зле, докато бях в университета. Ядях лоша храна и не си свалях грима, преди да си легна; имах много лоши навици за грижа за кожата! Не исках да изпъквам или да привличам вниманието към себе си, защото изобщо не исках хората да гледат мен или кожата ми. Това също означаваше, че много пъти през нощта оставях грима си непочистен, защото не исках да се събуждам без грим да не би някой почука на вратата ми в началото на деня или нещо такова.

В ежедневието, кожата засяга ли начина, по който се чувстваш на работа или при общуване?

Кожата ми ме притесняваше много на работа, защото не можех да излизам толкова, колкото ми се искаше; бях непрекъснато притеснена от хората, които гледаха кожата ми, особено ако се намираха твърде близо до лицето ми - това наистина не ми харесваше! Виждането ми с приятели също беше разочароващо, защото, като пораснахме, те спряха да имат петна, а аз продължавах да ги имам, и това ме накара да се чувствам малко объркана. Най-хубавото нещо за мен вероятно беше да отида в гимнастическия салон или да се занимавам с нещо; Имаше толкова много пъти, колкото ми се искаше да не се грижа за грима, а после се чувствах неудобно, защото го направих.

Какво ти помага да се чувстваш по-добре през дните, когато си недоволна от кожата си?

В дните, в които съм недоволна от кожата си, по-добре се чувствам, когато се гримирам. С напредването на възрастта се научих как правилно да използвам коректора и какви продукти да ползвам, така че да се чувствам наистина добре. Също така използвам продукти, за които знам, че действат, и продукти, които са добри за кожата ми; грижата за моите петна ме кара да се чувствам психологически по-добре, все едно правя нещо по проблема.

Кой аспект на кожата си наистина харесваш?

Много си харесвам луничките! Кожата ми наистина е доста бледа, което е досадно, когато се опитвам да си намеря подходяща основа, но всъщност ми харесва, защото е малко по-различна.

Какво те кара да се чувстваш добре спрямо кожата си сега?

Подкрепата на моя дългогодишен приятел и семейството ми, които мислят, че съм красива със или без грим. Гримът наистина ми помага да обичам кожата си, защото мога да подчертая чертите, който харесвам, и да прикрия черти, които не харесвам! Мисля, че се чувствам по-добре относно кожата си сега, защото съм малко по-възрастна, и затова осъзнавам, че все още мога да изглеждам и да се чувствам красиви, въпреки че имам петна. Възможно е! Това ме кара да се чувствам по-добре за кожата си. Колкото повече напредвам с възрастта, толкова повече осъзнавам, че не трябва да съдия хората по външния вид и от наученото за петната знам, че това няма нищо общо с хигиената или с неизмиване. Петната не са по Ваша виновна, така че не можете да бъдете обвинявани или наказвани от никого, или сами себе си да обвинявате или наказвате заради това, че ги имате.

Как се подобри животът ти сега, когато се научи да обичаш кожата си?

Мисля, че сега животът ми се подобри много, след като се научих да харесвам кожата си; чувствам се по-уверена и усещам, че мога да бъда себе си, защото не се страхувам да посрещна ситуации, в които хората ме гледат. Разбира се, все още има моменти, когато изпитвам притеснения за кожата си, но сега те са много по-редки. Определено  се чувствам много по-удобно в собствената си кожа.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32386

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне