свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Най-добрите суперхрани за здрава и красива кожа

Кои храни са полезни за кожата ви? Научете тук.

FFS Mag article 30759 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_111774535)

Хранене на кожата отвън:

Вероятно е да сте чували за суперхрани. Те се превърнаха в модерен термин за всички храни, които имат супер ползи за Вашето тяло. Манията по суперхраните доведе до това, някои от нас да се отказват от чипса за сметка на зеле и от бисквитки за сметка на кокосова вода. И макар че здравните последици от определени храни са широко документирани, едва наскоро станаха известни ползите, които суперхраните може да имат и върху кожата ни.

Кои храни са полезни за моята кожа?

Някога чували ли сте за диета за кожата? Суперхраните определено трябва да бъдат част от Вашия хранителен режим! „Суперхрани“ е дума, която се роди в уеб сайтовете, посветени на здравето и здравословния начин на живот, чрез която се описват храни, преливащи от полезни вещества. Суперхраните обикновено съдържат здравословно количество хранителни вещества, които на свой ред съдържат антиоксиданти, витамини и минерали. Антиоксидантите могат да предпазват тялото ни от увреждане на клетките и да предотвратяват заболявания, докато витамините помагат на сърдечно-съдовата система, поддържат костите здрави и стимулират имунната система. Морковите са чудесен източник на витамин А. Витамин А е подходящ за почистване на обостряния, като предотвратява натрупването на клетки във външния слой на кожата. Свръхпродукцията на клетки може да доведе до натрупване на мъртви клетки и комбинирането им със себум, което води до блокиране на порите. Помогнете за осигуряване на оптимални нива на витамин А, като добавите моркови към Вашата диета. Кресонът съдържа витамин А и витамин С. Витамин С е важен за организма, тъй като е необходим за растежа и обновяването на клетките.

Кои храни са полезни за моето здраве?

Кейлът, може би най-модерната сред суперхраните, съдържа фитонутриенти, които се намират в растителните храни и спомагат за доброто здраве. Сьомгата също е супер предложение! Тя съдържа омега-3 мастни киселини, които тялото не може да произведе само, и помага при болки в ставите. Яйцата са суперхрани, особено подходящи за тези, които искат да намалят калориите в диетата си или да си осигурят по-здравословна закуска. Яйцата съдържат около 6 грама протеин, но само 72 калории. Освен това, яйцата предлагат невероятно разнообразие от приложения и лесно могат да се включат в храната дори на начинаещите в здравословния начин на живот. За разлика от много други плодове, авокадото е високо в класацията на здравословните мазнини (да, мазнините могат да бъдат и здравословни!), а не на въглехидратите. Авокадото е много специално, защото съдържат 20 различни минерали и витамини, включително витамини К, С и Е. Допълнително предимство на тези плодове е, че те не съдържат холестерол и са с ниско съдържание на наситени мазнини. Тези суперхрани ще Ви помогнат да се почувствате страхотно както вътрешно, така и външно. Предлагайки широка гама от ползи за кожата и здравето, суперхраните може да Ви помогне да се чувствате добре отвътре и да изглеждате добре отвън.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне