свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Пътят до победа над акнето като възрастен: Историята на Майлс

Днес се срещаме с Майлс, чиято битка с акнето съвпада със смяната на училището, което му създава усещане за несигурност и затвореност. Той е тук, за да ни разкаже как оттогава доверието му се е увеличило и как се справя с петната вече като възрастен.

Когато кожата Ви беше най-зле, как се отрази това на Вашето самочувствие и самоуважение?

Кожата ми вероятно беше най-зле, когато бях на около 13 или 14 години. Току-що се бях преместил от едно училище в друго, когато това стана съвсем ясно. Определено се отрази на самочувствието ми; когато ми се появиха случайни петна, просто можех да се засмея и беше нормално. Когато стана по-зле от това, което виждах при хората около мен, тогава започнах да се сравнявам с другите малко повече. Хората, които ме гледаха, бяха голям проблем; ако трябваше да се изправя, мислех си, че хората все моите петна зяпат.

Дали кожата Ви влияеше върху начина, по който се социализирахте в училище?

Да, така беше. Тъй като смени училището и бях в процес на създаване на нова приятелска среда, това беше просто още един допълнителен натиск. Исках да се харесам, въпреки че имах лоша кожа; тревожех се, че хората ще го сметнат за слабост. Не исках да давам на хората повод да ми се присмиват.

Какво Ви помогна да се чувствате по-добре в дните, когато сте били нещастни поради кожата си?

Винаги съм бил много съзнателен и исках да направя нещо по въпроса. Имах силна подкрепа от семейството си, които винаги ми препоръчваха продукти и ми казваха да не докосвам лицето си. Това, което ме накара да се чувствам по-добре, е да го игнорирам!

Защо смятате, че беше толкова трудно да третирате кожата си като тийнейджър?

Когато растях, сякаш нямаше много продукти за грижа за кожата, предназначени за момчета, така че в крайна сметка използвах много продукти, които майка ми и сестра ми препоръчваха. Не мисля, че някога съм знаел как ще ми помогнат тези продукти. Не се чувствах достатъчно уверен, за да търся лечение, затова най-вече исках да се справя сам.

Как се промени отношението Ви към пъпките, след като пораснахте?

Мисля, че с възрастта идва увереността, че кожата не Ви определя като човек. Моето доверие е отделно от кожата ми, няма значение колко петна имам. Освен това съм много по-активен сега, защото имам по-добро разбиране за кожата си и какво й действа добре и какво не.

Какво бихте искали да кажете, за да успокоите другите хора, които страдат от акне?

Ако мога да дам някои съвети на 13 или 14-годишните, бих казал, че ще се надявам, че ще им бъде по-добре, да не се притесняват толкова много и да не се обезкуражават. Това засяга толкова много хора, просто бъдете активни; има много средства за грижа за кожата, които могат да помогнат. Не ми се струва, че ще ми отнеме толкова време и бих казал и на другите същото.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32387

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне