свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

5 лесни начина, по които мъжете могат да подобрят кожата си

Очевидно мъжете изпитват различни състояния на кожата, стареене, несъвършенства и зачервяване, точно както жените, така че има смисъл да опресните знанията си за грижата за кожата. С тези лесни съвети и трикове ще бъдете на прав път да постигнете по-добро състояние на кожата си.

FFS Mag article 30773 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_72447629)

1. Измивайте лицето си

Да, наистина е толкова просто. Винаги измивайте лицето си сутрин, това не само ще Ви разсъни, но също така ще гарантира отстраняване на мъртвите клетки на кожата. Натрупването на мъртви кожни клетки може да придаде на кожата повехнал вид и да я направи податлива на обостряния.

2. Хидратирайте

Подхранването след измиване на лицето ще Ви помогне да запазите влагата, но не забравяйте да изберете правилния продукт. Повечето лосиони за мъже са базирани на масло, което е полезно, ако имате нормална кожа и дори още по-полезно, ако имате суха кожа. Мъже с мазна кожа трябва да предпочитат овлажнител на водна основа.

3. Пийте много вода

Поддържайте тялото си хидратирано; кожата ще Ви благодари за това! Кожата е най-големият орган в организма и, ако се храните добре и я поддържате хидратирана, това означава, че тялото Ви има добри ресурси, за да осигури на кожата Ви всичко, от което се нуждае.

4. Използвайте крем с ретинол

За тези, които се притесняват от стареене, просто добавете крем с ретинол в комплекта за грижа за кожата. Ретинолът помага за по-ефективно функциониране на кожните клетки и стимулират производството на колаген, което помага за борба с нежеланите бръчки или петна. Ако използвате ретинол през деня, не забравяйте да го използвате заедно с висок SPF, който предпазва от UVA и UVB лъчите, алтернативно използвайте го като нощна грижа.

5. Изберете внимателно бръсначката

Не се спирайте на изгодното намаление и не вземайте продукта с най-много ножчета - изберете бръсначка, подходящ за Вашата кожа. При повечето мъже, които използват бръсначка поне няколко пъти седмично, е важно да изберат такава, която не причинява възпаление и неприятни белези. Вземете под внимание чувствителността на кожата и грубостта на брадата. Ако имате пораснали косми или имате прежулване от бръсначка, опитайте да използвате успокояващ спрей след бръснене, за да се преборите с раздразнението и зачервяването. Напръскване с термална изворна вода или тонизираща мъгла ще помогне да се облекчи всеки дискомфорт, който чувствителната кожа може да има след бръснене.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне