0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Белези и наранявания

Белези и наранявания

Scars & Booboos

Белези, изложени на слънце: нещата, които трябва да знаете

Img_Белези, изложени на слънце: нещата, които трябва да знаете

Какво прави белезите уязвими на слънцето?

Пресните белези (все още розови и заздравяващи) са силно уязвими от UV лъчите и лесно могат да изгорят. Комбинацията от възпаление в заздравяващата тъкан и излагането на слънце може да доведе до поява на възпалителна хиперпигментация (ВХП), което причинява образуването на белег и потъмняване на заобикалящата го кожа. Това обезцветяване може да продължи месеци или дори години, така че защитата е изключително важна. От само себе си се разбира, › ПАЗЕТЕ ВАШАТА КОЖА

Трябва ли да защитя белега си от слънцето?

По време на първата година от появата на белега ви, определено се изисква специална грижа. Преди да излезете от вкъщи, уверете се, че предпазвате белега си с много висока защита от слънце (SPF50+ е идеалното решение). Ако се опитате да тонирате кожата, за да скриете белега си, това не е добра идея и най-вероятно ще доведе до още по-силното му подчертаване. Не забравяйте, че всички форми на кожни наранявания (включително татуировки!) могат да предизвикат прекомерна пигментация, когато са изложени на слънце. Без значение каква е вредата, вашата дума е защита.

PARENTS_CORNER_SCARS_AND_SUN_IMG_02

Какво се случва, ако белегът ми е кафяв или черен?

Ако белегът ви е наситенокафяв или черен, понякога с тъмен „ореол“ около него, вероятно имате хиперпигментиран белег. Това обикновено се дължи на прекомерно излагане на слънце, докато белегът все още е бил пресен и заздравяващ. Тъй като този тъмен външен вид може да продължи години наред, някои хора търсят помощ от дерматолог за кабинетни процедури (лазер, депигментиращи агенти, хирургическа ревизия). Лечението на белези отнема време, докато подейства и никак не е евтино, така че старата поговорка „превенцията е по-добра от лечението“ важи с още по-голяма сила.

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
loading : 0,523 sec