0

БЕНКИ И СЛЪНЦЕ: ЕДНА ЛОША КОМБИНАЦИЯ

Между детството и юношеството, излагането на слънце повлиява броя на бенките, които се появяват по кожата, както и техния размер. Колкото повече бенки има човек, толкова по-висок е риска от развитие на кожен рак, т.к. 35% от случаите на кожен рак се развиват върху вече съществуващи бенки1. Ето защо е изключително важно ефективно да защитавате децата и подрастващите от слънцето, за да намалите появата на нови бенки. Освен това, прекомерното излагане на слънце на вече съществуващи бенки, повлиява развитието на лезии, които може да се развият до кожен рак. Ето защо е важно да защитавате бенките си от UVA и UVB лъчите, така както го правите за кожата си.

1The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Национален Синдикат на Дерматолозите и Венеролозите).

ЗАЩИТЕТЕ ВАШИТЕ БЕНКИ

За да отговори на тези нужди, Лаборатории La Roche-Posay създадоха гамата слънцезащитни продукти Anthelios, която съчетава много висока UVA и UVB защита. Anthelios се предлага с различни типове текстури, които да посрещнат нуждите и очакванията на силно чувствителните типове кожа. Имате нужда от бързопопиващ оцветен крем, ултралек флуид, кадифено мляко или слънцезащитен продукт, специално създаден за детската кожа? Посетете сайта, за да откриете защитата, която най-добре пасва на вашите нужди.За да помогнем на вашата бдителност и наблюдаване на бенките, Mole Checker, разработен от La Roche-Posay, ви позволява да направите карта на вашите бенки и да следите тяхното развитие между прегледите при дерматолог. Запомнете, колкото по-рано се открие ракът на кожата, толкова по-големи са шансовете за неговото третиране.

ДОБРИ НАВИЦИ ЗА ВИСОКА ЗАЩИТА, КОГАТО СТЕ ИЗЛОЖЕНИ НА СЛЪНЦЕ

Т.к. 50 до 70% от случаите на кожен рак са резултат от прекомерното излагане на UVA и UVB лъчи, изключително важно е да се спазват няколко лесни правила, в допълнение към употребата на слънцезащитен продукт:

  • Избягвайте слънцето, когато то е най-силно - между 11 и 16 часа
  • Предпочитайте да сте на сянка, отколкото на пряко слънце
  • Нанасяйте повторно вашия слънцезащитен продукт на всеки два часа
  • Ограничете максимално излагането на деца на пряко слънце, защото тяхната кожа е много по-чувствителна, спрямо тази на възрастните1. Дрехите (шапка, тениска и слънчеви очила) остават най-добрата защита срещу UV лъчите.

1The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Национален Синдикат на Дерматолозите и Венеролозите).

loading : 0,319 sec