Фокус върху...

Време за баня: Облекчаващ момент за кожа, предразположена към атопия

Img_Време за баня: Облекчаващ момент за кожа, предразположена към атопия

Къпането е от значение за децата с атопична кожа. Следвайте няколко стъпки, за да се възползвате максимално от времето, което споделяте заедно с вашето детето, играете, сплотявате се, за да възстановите еластичността и комфорта на епидермиса им.

1 - ПОДХОДЯЩА ТЕМПЕРАТУРА

Ако водата е прекалено гореща, тя може да изуши кожата и да обостри сърбежа. Ако пък е прекалено студена, може да повлияе на това специално време между родителите и техните деца. Температура между 32 - 32 ˚C e подходяща за поддържане на баланса на кожата.

2 – ПО-МЕКА ВОДА

Колкото по-твърда е водата, толкова по-вероятно е да се обостри сърбежа. Опитайте да сведете до минимум времето, прекарано под душа / във ваната до 15 минути. При необходимост, добавете няколко капки от LIPIKAR HUILE LAVANTE AP+ Почистващо олио във водата, за да я омекотите.

3 – ПОДХОДЯЩИ ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ

Сапунът е един от основните врагове на кожа, склонна към атопия. Това се дължи на неговото високо pH, което раздразва епидермиса. Следователно, той променя хидролипидния филм, който предпазва кожата от външни агресори.
За да предотврати това, лаборатория La Roche-Posay създаде LIPIKAR Syndet AP+, който нежно почиства кожата, запазвайки кожната бариера и значително намалявайки усещанията за опъване.

САПУНИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА

  • Синдет (синтетични детергенти)
  • Маслените сапуни са обогатени с хидратиращи активни съставки и това г прави подходящи за суха и чувствителна кожа.

4 – КЪПАНЕ

Гъбите или ръкавиците за къпане могат да раздразнят кожата и също така могат да са преносители на бактерии. За по-нежно почистване, след като разпените, нанесете LIPIKAR Syndet AP+ Измиващ крем върху кожата с помощта връхчетата на пръстите, преди да изплакнете обилно.

5 – БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ, КОГАТО ПОДСУШАВАТЕ КОЖАТА

Опитайте се да избягвате триене, когато подсушавате кожата. Започнете с потупване на най-засегнатите части с помощта на чиста хавлиена кърпа или хартиена кърпа. Уверете се, че не са останали влажни участъци по тялото, тъй като могат да отслабят епидермиса.

6 – БАЛСАМ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЪРБЕЖА

Нанесете LIPKAR Baume AP+m, липидовъзстановяващ балсам с тройно действие, като нежно масажирате засегнатите участъци. Той съдържа AP+M Технология [Aqua Posae Filiformis + Microresyl], ексклузивен активен комплекс, за възстановяване на баланса на кожния микробиом. Балсамът е с бързо успокояващо действие и раздрежда пристъпите на обостряне на сърбежа за по-дълго усещане за комфорт на кожата.

ПЛУВАНЕ

Плуването в басейн или море не е противопоказно за хора с кожа, предразположена към атопия, при условие че се изплакват обилно след излизане от водата. Запомнете да омекотявате и хидратирате кожата си с Термална вода La Roche-Posay.


Препоръчваме

Вижте всички статии

La Roche-Posay препоръчва

Вижте всички продукти
26206Lipikar Baume AP+M153337875696548LipikarТяло|Бебе/HERO SKU|Подхранва / Успокоява|Подхранва / Успокоява|Подхранва и успокояваТяло|БебеHERO SKU|Подхранва / Успокоява|Подхранва / Успокоява|Подхранва и успокоява0.00
v_sticker-microbiome-science_v1.png
, от La Roche-POsay