0
test Fb connect

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АТОПИЯТА

Нашата мисия

Заедно с дерматолозите
Вече повече от 30 години, La Roche-Posay работи в близко сътрудничество с дерматолози от целия свят, за да разработи продукти грижа за кожата и грим, които да отговарят на техните нужди и изисквания. Ние осигуряваме подкрепа за тяхното обучение и ролята им при полагане на ежедневни грижи за пациентите, чрез редица активности, включително и образователни семинари за пациентите и специални дни на скрининг за рака на кожата.

La Roche-Posay. Препоръчва се от над 25 000 дерматолози.

Заедно със семействата

  • Чрез подпомагане на образователни програми, като семинари по атопия или обучение за ползване на крема, които са посещавани както от възрастни, така и от деца, ние се надяваме да допринесем за по-доброто разбиране на това състояние на кожата, както и възможните терапии. В момента има 80 школи в 23 страни. Принципите на терапевтичното образование са разработени въз основа на дискусии с други пациенти по отношение на техните преживявания, знания и опит, за да се справят по-добре със заболяването.
  • Над 415 000 пациенти са третирани в Термалния център на La Roche-Posay от 1905 г. до сега (8000 пациента / годишно).
  • През 2011 г. в няколко страни бяха установени партньорства с асоциации на пациенти с кожни заболявания.

В Канада например, където над 25% от децата страдат от екзема, "100 семейства" предоставя платформа за споделяне на преживявания и обмен на опит в социалните мрежи. Родителите имат достъп до продукти на La Roche-Posay, съобразени с атопията на детето си за една година, за да направят оценка на подобряването на качеството на живот на малкия човек.

Научни изследвания

  • До края на 2010 г., марката е провела над 600 епидемиологични и обсервационни клинични проучвания.
  • Екип от лекари се занимава с анализи на потребителите в реално време в 26 държави.
  • Фондация La Roche-Posay е отпуснала 131 стипендии по дерматология - от самото й създаване през 1995 г. до сега.

Семинари на тема атопия

Семинари по атопия в подкрепа на засегнатите семействата

Семинарите, посветени на проблема атопия, се провеждат в болници за възрастни и деца с атопичен дерматит, като форма на терапевтично образование. При провеждането им присъстват здравни специалисти - медицински сестри, педиатрични медицински сестри, лекари и психолози, които помагат на пациентите да превъзмогнат пресилените реакции, за да разберат и да контролират по-добре състоянието си всеки ден.

По този начин пациентите осъзнават собствените си ресурси, чрез които могат да подобрят своето ежедневие. Как да подсилят доверието си във възможностите на терапиите и грижите за тяхното състояние, което преди това не винаги е било третирано правилно. Пациентите могат да изразят своя дискомфорт, породен от реакцията на другите, да научат правилните рефлекси за облекчаване на болката и сърбежа, и да разберат самото заболяване и начините за неговото третиране.
Чрез овладяването на състоянието, човек се научава да живее по-добре с него.

Семинарите на тема атопия предоставят място за срещи на хора с подобни проблеми. Те могат да споделят своя опит и болка, да се възползват от възможностите за подкрепа и да разговарят с медицински специалисти. Това е място, където хората могат да се научат как да преодолеят своята изолация и чувството на социално изключване.

80 училища по атопия по света

Lipikar, пълна отдаденост

Изберете най-подходящата за вас текстура Lipikar

Кои продукти за деликатна грижа за кожата LIPIKAR избрахте за Вас?

БЕБЕТА

Изберете Балсама за тяло (Baume AP+), а за почистване - Синдет (Syndet): тези продукти с висока поносимост са преминали специални тестове, за да се гарантира по-голяма безопасност.

ДЕЦА / ВЪЗРАСТНИ

Грижа
При сърбеж и разчесване или в случаи на екстремна сухота на кожата, балсамът Lipikar Baume AP+ помага за възстановяване на естествената бариера на кожата и намалява сърбежа и разчесването.

По време на ремисия, хората със суха кожа могат да избират между кремообразната текстура на млякото за тяло или комфортната текстура на балсама, което им позволява да използват тези продукти последователно в зависимост от нуждите си през деня или през различните сезони на годината.

Хигиена
Лека или кремообразна текстура: изборът на измиващ продукт е въпрос на лично предпочитание.
Добре е да знаете: Синдетът е по-подходящ за силночувствителна или нетолерантна кожа (намален риск от реакция). Продуктът Surgras (ултрахидратиращ) е обогатен с 10% липиден концентрат и спомага за възстановяване на кожната бариера, докато сте все още под душа.

Лекарски преглед
Как се нанася емолиентния крем

25 години опит в грижата за атопичната и суха кожа

La Roche-Posay създаде LIPIKAR преди 30 години. Тази гама  продукти за грижа за тялото за деца и възрастни със суха кожа, има доказана ефективност чрез редица клинични проучвания, което я поставя на челни позиции сред емолиентните продукти.

Поносимост и ефективност: нашите приоритети

Без компромиси относно поносимостта
La Roche-Posay се препоръчва от 25 000 дерматолози от цял свят и причините за това са: 100% от продуктите Lipikar са хипоалергенни и са тествани върху алергична, атопична или реактивна кожа, под дерматологичен контрол. Появата на дори една реакция означава, че продуктът се връща за промяна на формулата.

Висококачествен контрол за безопасност на козметичните продукти (козметовижиланс)
Анализ на обратната връзка с потребителите се извършва от екип от лекари с помощта на база данни, която се актуализира в реално време в 26 страни.

Постоянно доказвана ефикасност

Над 600 епидемиологични и обсервационни проучвания са проведени до края на 2010 г.

Използват се само най-необходимите съставки за производството на един по-безопасен продукт

Опростени формули
Както винаги, съставките и консервантите са сведени до необходимия минимум.

По-безопасни опаковки
Иновативните опаковки намаляват необходимостта от консерванти. Опаковъчните материали, които са в пряк контакт с продукта, са специално подбрани да бъдат безвредни (без придвижване на добавки, Бисфенол А, Фталати или тежки метали).

loading : 0,460 sec