0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

Децата под 3 годишна възраст не бива да се излагат на слънце.

Img_Децата под 3 годишна възраст не бива да се излагат на слънце.

През детството кожата възприема повече ултравиолетови лъчи. "Слънчевият капитал" се изчерпва по-вързо през детството. Изгарянето при децата, абсолютно трябва да се избягва. Посъветвайте се с дерматолог за да минимализирате риска.

На база на вашия опит, родителите обръщат ли достатъчно внимание на опасностите от слънцето.

Днес много медии вече обръщат внимание на опасностите от слънцето.

Въпреки това на края на лятото, често виждам следи от изгаряне от слънцето по лицата и тялото на децата. Това много често е не от излагането на слънце, но от практикуването на различни спортове (тенис, колоездене), ситуации, в които родителите не са толкова внимателни.

Каква информация давате на родителите за защитата от слънцето?

Аз им обяснявам, че кожата на децата е изключително чувствителна към слънцето.

Колкото по светъл е техния тен на кожата, толкова по-голяма е опасността. Нужна е слънцезащита по всяко време дори, когато слънцето не е толкова силно. Времето, когато слънцето е най-високо в небето е особено опасно. Когато децата не се защитатавам правилно през детските си години, страдат по-късно, когато са възрастни.

Какви съвети можете да им дадете?

Децата под 3-годишна възраст не бива да се излагат на слънце!

Препоръчвам анти-UV очила, шапка с козирка или периферия, тениска и висока слънцезащита на изложените на слънце зони. Продукта трябва да предпазва от UVA и UVB лъчи и да се нанася достатъчно количество на всеки два часа. Децата трябва да пият често вода и да се избягва слънцето между 11:00 и 16:00.

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,734 sec