0
Назад към laroche-posay.bg

Новото място, което насърчава децата с атопия да бъдат независими.

Екземата и летните почивки

Кое е любимото ти нещо, когато отидеш на почивка? Може би, би искал да станеш шампион по плуване. Или нямаш търпение да опиташ всички вкусове сладолед? Както и да обичаш да си прекарваш ваканциите, ето няколко прости стъпки, за да не допускаш екземата да ти пречи на забавлението!

Img_Екземата и летните почивки

В басейна

Да скачаш и да се гмуркаш в освежаващата вода, винаги е било много забавно. Но когато имаш екзема, понякога хлорът може да възпали кожата ти. Изплакни се добре под душа след всяко гмуркане.

v_article-690761450.jpg

В морето

Да се гмуркаш в морето и да усещаш пясъка между пръстите на краката си, е прекрасен начин да прекараш летния ден. Но при разчесване, морската вода може да щипе на кожата ти. Ако това се случи, намажи се с Cicaplast, където те боли. Какво облекчение !

v_article04_para2.jpg

Още нещо.... не забравяй слънцезащитния крем

Малко слънчева светлина е перфектна за твоята екзема, но винаги се мажи на всеки 2 часа, за да не изгориш. Някои слънцезащитни кремове са тествани и не дразнят кожата с екзема- като гамата Anthelios. И запомни, никога не забравяй да  се мажеш, защото когато кожата ти изгори, екземата се възпалява. Няма причина екземата да те спира от това да се забавляваш. Следвай тези съвети и кожата ти ще бъде в перфектна форма до края на ваканцията.

v_article-693209500.jpg

loading : 0,468 sec