0
Назад към laroche-posay.bg

Новото място, което насърчава децата с атопия да бъдат независими.

Екземата и спортовете

Баскетболист, диско-танцьор или кунг-фу мастър? Има толкова много спортове и екземата никога не трябва да те притеснява да се забавляваш. Затова, ето един наръчник как да се грижиш за кожата си като шампион!

Img_Екземата и спортовете

Цамбур!

Няма нищо по-хубаво от това да се гмуркаш във водата като риба. Но трябва да внимаваш, тъй като басейнът и морската вода могат да раздразнят екземата. Преди да се гмурнеш, нанеси малко от балсама. След като излезеш от водата, отново се намажи с Baume.

Облечи екипа си.

Независимо дали тренираш футбол, джудо или балет, може би ще ти се налага да носиш екип или специални дрехи. Често, тези дрехи са направени от полиестер (вместо от памук- най-добрият приятел на кожата) и това може да предизвика сърбеж! Затова, винаги нанасяй своя Baume, преди да се облечеш. И опитай да носиш памучен потник или тениска под всяка дреха, която не е направена от памук, за да предпазиш кожата си.

v_article05_para2.jpg

Ако имаш екип, който трябва да носиш, избери широки къси панталони и тениска. Те ще ти помогнат да се разхладиш, плюс, малко слънчева светлина е перфектна за кожата ти. Но ако слънцето е силно, запомни, трябва да се мажеш със слънцезащитен крем на всеки 2 часа и не забравяй шапка и слънчеви очила.

v_article-11.jpg

Когато се изпотиш

Какъвто и спорт да практикуваш, преди това задължително загрей добре, за да не ти стане прекалено горещо много бързо, което може да доведе до сърбеж. Пий вода, когато можеш, за да охлаждаш тялото си. Чудесен съвет е да освежаваш кожата си с термална вода в почивките! Потта също може да влоши екземата ти, ако остане върху кожата прекалено дълго. Изкъпи се с хладка вода (около 32°C за 5-10 минути). Подсуши кожата си с памучна кърпа и не забравяй да нанесеш Baume след това.

Понякога е добре да си починеш

Спортът и упражненията са чудесни за твоето здраве и щастие. Но понякога е по-добре да подкрепяш приятелите си от скамейката. Ето кога:
- по време на най-горещите и най-студените дни
- когато екземата ти е инфектирана
- когато си се разчесал и имаш зачервявания
- когато екземата ти е възпалена (може да се случи за няколко дни)

v_article-494239087.jpg

Тайното оръжие в твоя джоб

Какъвто и спорт да тренираш, дръж стика в джоба си. Ако усетиш сърбеж, вземи го , намажи се и прекъсни разчесването! Запомни златното правило на Кроко: "Никога не оставяй екземата да застане на пътя ти. Намери начини да я пребориш!" Така можеш да се концентрираш да бъдеш шампион.... Или поне да се забавляваш, докато опитваш.

loading : 0,548 sec