0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

Защо защитата на уязвимите зони може да спаси кожата Ви?

Img_Защо защитата на уязвимите зони може да спаси кожата Ви?

Не цялата кожа е устроена по еднакъв начин. Някои зони са по-тънки и по-чувствителни от други - което ги излага и на по-голям риск, когато става въпрос за излагане на слънце. Кожата около очите, ушите и устните е особено уязвима, както и области, които са редовно засегнати от заболявания на кожата, напр. херпес.

По ирония на съдбата, тези чувствителни зони често са и областите, които пренебрегваме при прилагането на слънцезащита. Кой не се покривал със слънцезащитни препарати от главата до петите, а е забравял върховете на ушите или върха на носа? Но предпазването на чувствителната кожа от ултравиолетовите лъчи е не само въпрос да се предотврати слънчево изгаряне, фини линии или бръчки - ако не успеете да защитите тези зони, това може да има сериозни последици за Вашето здраве.


Очите: Да предпазим нашия прозорец към душата

v_article_step2_15_a.jpg


Кожата около очите е по-тънка и по-нежна. Като такава, тя е по-податлива на въздействието на екологичните фактори и начина на живот, като слънцето, умората и замърсяването, както и първата издайническа зона на признаци на възраст (здравейте, бръчки-пачи крак!).

Ракът на кожата в тази зона също е сериозен проблем, като ракът на клепачите представлява само 5% до 10% от всички случаи на рак на кожата*. Това вероятно се усложнява от факта, че често пренебрегваме прилагането на слънцезащитни продукти около очите поради склонността им да се стичат в очите, усещането за смъдене или дори парене - особено ако се изпотявате или плувате.

Макар и да е разбираемо защо предпочитате да избягвате употребата им на тези зони, пропускането на слънцезащитни продукти тук е лоша идея - защитата на уязвимата околоочна зона от вредните ултравиолетови лъчи не само се бори със симптомите на стареене, тя е от жизненоважно значение за здравето на Вашата кожа.
Стик за нежни зони

LP52869_small.png

Има четири различни категории стъкла, но само категории 3 и 4 ще осигурят достатъчно ниво на UV защита срещу тази ярка слънчева светлина, на която обикновено има сме изложени на плажа или в планината.

Ако все още обмисляте идеята, опитайте да изберете спрей с висок слънцезащитен фактор SPF, специално разработен за очи, който няма да се стича или да смъди. Важно е да се отбележи, че само слънцезащитни кремове, тествани под офталмологичен и дерматологичен контрол върху чувствителните зони на очите и върху носещи контактни лещи, могат да гарантират оптимално безопасна защита.  

Новото ULTRA слънцезащитно покритие на La Roche Posay е разработено така, че да отговаря на нуждите на хората с чувствителни очи, като пази очите от смъдене благодарение на ултра-устойчивата формула, която не се стича, и списъка с минимално дразнещи съставки. ULTRA е тестван както под дерматологичен, така и под офталмологичен контрол на носещи контактни лещи и хора с чувствителни очи.


Трябва да нося сенки

Кожата не е единственият орган, засегнат от ултравиолетовите лъчи. Очите и клепачите също са изключително уязвими. Носенето на слънчеви очила с маркировката „СЕ“, е толкова важно за здравето на очите, колкото и доброто слънцезащитно покритие, което може да допринесе за намаляване на слънчевите отблясъци, предотвратяване на катаракта и избягване на увреждане на ретината, свързано с излагането на слънце.  

Има четири различни категории стъкла, но само категории 3 и 4 ще осигурят достатъчно ниво на UV защита срещу тази ярка слънчева светлина, на която обикновено има сме изложени на плажа или в планината.

* https://www.skincancer.org/prevention/sun-protection/for-your-eyes/the-eyelids-highly-susceptible-to-skin-cancer
** https://www.aao.org/eye-health/glasses-contacts/sunglasses-3

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,893 sec