0
Назад към laroche-posay.bg

Новото място, което насърчава децата с атопия да бъдат независими.

Имаш екзема? Не се разчесвай!

Някой казвал ли ти е: "Не се разчесвай!"? Но колкото повече хора ти казват да не се чешеш, толкова повече искаш да го направиш, нали?  Усещането при разчесване е хубаво и премахва сърбежа за малко. Тогава защо всички ти повтарят да не се чешеш?

Img_Имаш екзема? Не се разчесвай!

Истината е, че разчесването води до много повече проблеми, отколкото решава. Когато се чешеш, ноктите нараняват кожата ти и тя се възпалява. И познай какво? Това предизвиква още повече сърбеж. Така че, колкото повече се чешеш, толкова повече те сърби и екземата ти се влошава. И попадаш в капана на сърбеж-разчесване!Е, какво можеш да направиш вместо това? Когато сърбежът е непоносим, първото нещо, което трябва да направиш, е да вземеш своя стик. Намажи и това ще успокои сърбежа, но без да наранява кожата ти като разчесването с нокти. Обещаваме ти, че след 2 секунди ще се почувстваш по-добре.

Втори съвет - трябва да се разсейваш. Ръцете обичат да има с какво да са заети. Затова намери занимание за тях. Играй с приятелите си, сглоби нещо с ръцете си или вземи химикал и просто драскай. Докато ръцете ти са заети, няма да мислиш за сърбежа!

v_article-1.jpg

Един последен съвет за да избегнеш капана на сърбеж-разчесване. Нарича се Осъзнатост. Можеш да помолиш родителите си да ти свалят приложение - Mindfullness. Целта е да спреш тези ужасни мисли, които са в главата ти и крещят: "Чеши, чеши, чеши!" и да изчистиш ума си. За да можеш да си мислиш за нещо по-хубаво ☺.

v_article-102766612.jpg

Така че, не забравяй! Въпреки че да се почешеш е хубаво усещане, това е наи-големият враг на екземата. Колкото повече се чешеш, толкова повече ще те сърби. Стикът е вълшебната ти пръчка, пресегни се и прекрати сърбежа на място.  Последно, намери начин да държиш ръцете си заети и ума си спокоен. По този начин ще прекратиш навика за разчесване за нула време!

v_article-102766612.jpg

loading : 0,501 sec