0
Назад към laroche-posay.bg

Новото място, което насърчава децата с атопия да бъдат независими.

Имаш екзема? Не се разчесвай!

Някой казвал ли ти е: "Не се разчесвай!"? Но колкото повече хора ти казват да не се чешеш, толкова повече искаш да го направиш, нали?  Усещането при разчесване е хубаво и премахва сърбежа за малко. Тогава защо всички ти повтарят да не се чешеш?

Истината е, че разчесването води до много повече проблеми, отколкото решава. Когато се чешеш, ноктите нараняват кожата ти и тя се възпалява. И познай какво? Това предизвиква още повече сърбеж. Така че, колкото повече се чешеш, толкова повече те сърби и екземата ти се влошава. И попадаш в капана на сърбеж-разчесване!Е, какво можеш да направиш вместо това? Когато сърбежът е непоносим, първото нещо, което трябва да направиш, е да вземеш своя стик. Намажи и това ще успокои сърбежа, но без да наранява кожата ти като разчесването с нокти. Обещаваме ти, че след 2 секунди ще се почувстваш по-добре.

Втори съвет - трябва да се разсейваш. Ръцете обичат да има с какво да са заети. Затова намери занимание за тях. Играй с приятелите си, сглоби нещо с ръцете си или вземи химикал и просто драскай. Докато ръцете ти са заети, няма да мислиш за сърбежа!

v_article-1.jpg

Един последен съвет за да избегнеш капана на сърбеж-разчесване. Нарича се Осъзнатост. Можеш да помолиш родителите си да ти свалят приложение - Mindfullness. Целта е да спреш тези ужасни мисли, които са в главата ти и крещят: "Чеши, чеши, чеши!" и да изчистиш ума си. За да можеш да си мислиш за нещо по-хубаво ☺.

v_article-102766612.jpg

Така че, не забравяй! Въпреки че да се почешеш е хубаво усещане, това е наи-големият враг на екземата. Колкото повече се чешеш, толкова повече ще те сърби. Стикът е вълшебната ти пръчка, пресегни се и прекрати сърбежа на място.  Последно, намери начин да държиш ръцете си заети и ума си спокоен. По този начин ще прекратиш навика за разчесване за нула време!

v_article-102766612.jpg

  • Facebook
  • Pin
loading : 0,501 sec