0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

Какви могат да са вредите от слънцето.

Img_Какви могат да са вредите от слънцето.

Начинът, по който слънцето засяга нашето тяло е свързан с различни фактори, включително възраст, чувствителност, околна среда и условия на излагане. От повърхностни изгаряния до рак на кожата, прекомерното излагане на слънце може да има краткотрайни и дълготрайни ефекти, срещу които е трудно да се защитаваме.

Дискомфорт

Излагането на слънце често е приятно. Но дискомфортът, който може да настъпи след това, скоро може да доведе до неприятности.

  • Слънчево изгаряне или соларна еритема е най-честият белег на прекомерно излагане на UVB лъчи.
  • Определени дерматологични заболявания, като атопия или розацея правят кожата изключително чувствителна към промени в околната среда и по-конкретно към слънцето, което може да отключи различни неприятни реакции.
  • Въпреки, че слънцето първоначално подобрява състоянието на акнето, ефектите са краткотрайни: излагането на слънце води до удебеляване на повърхностния слой на кожата. Внимавайте и за ефекта на връщане на проблема, който води до поява на пъпки в края на лятото.
  • Фотодерматозите се развиват след излагане на слънце, в резултат на необичайно висока чувствителност към UV лъчите. Сред най-известните са: слънчеви алергии или доброкачествената лятна светлинна ерупция, причиняваща малки червени пъпчици, които се появяват в областта на гърдите, рамената, ръцете и краката.

What are the consequences of sun exposure on unprotected skin?

Protection begins in childhood

From the youngest age, exposure to the sun has a great impact. Children's skin is finer than that of adults and not used to the sun since it is exposed less frequently, and therefore should be the focus of our attention.

Всеки човек е роден с определен капацитет на устойчивост към слънцето, което му помага да се защитава срещу определено количество UV лъчи. Когато капацитетът е изчерпан, тялото вече не е способно да възстановява уврежданията, причинени от слънцето. Колкото по-рано започнете да излагате детето на слънцето, толкова по-бързо ще се изчерпва неговия/нейния капацитет на устойчивост. За да запазите този резерв, единствената възможност е да използвате ефективна защита още от ранна детска възраст.Бъдете информирани относно най-добрата защита

Дерматологични лаборатории La Roche-Posay са посветени на превенцията на кожния рак и разработиха образователно пособие, достъпно за всички. Интерактивният сайт Myskincheck.org представя начин за самопреглед и определяне на суспектните лезии, колкото се може по-рано. Ако наблюдавате промяна в бенката или нещо Ви притеснява, консултирайте се с дерматолог. Запомнете, Myskincheck.org не замества Вашия дерматолог, който е единствения човек, способен да постави правилната диагноза на съмнителните лезии и да определи дали да се стартира терапия.

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,811 sec