0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_ECZEMA | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Атопия

Атопията обикновено започва в детска възраст и засяга 1 на 5 деца. Тя се характеризира с възпаление на кожата, сърбеж, зачервявания и обриви.

Atopic & Eczema

Как да насърчите Вашето дете с атопия да контролира екземата си като възрастен?

Img_Как да насърчите Вашето дете с атопия да контролира екземата си като възрастен?

1 - Помогнете на детето да разбере заболяването си

lipi&kara

Важно е да не драматизирате ситуацията, особено когато става дума за атопични деца. Те са наясно с факта, че имат екзема, но не са в състояние да я обяснят. Откъде идва заболяването, дали е заразно и дали ще бъдат излекувани един ден? Това са само някои от въпросите, които атопичните деца често задават. Също така, на тях им е трудно да оценят средносрочните ползи от доброто лечение и да наблюдават състоянието си. Обсъдете всичко това с тях, като използвате образователните инструменти LIPI & KARA, за да оцените знанията им.

2- Насърчете ги сами да прилагат лечението

Те могат да направят това още от 3- или 4-годишна възраст! Нашата склонност да сме свръх-закрилящи спрямо децата си е естествена. Въпреки това дори много малки деца са в състояние да поемат отговорност, като по този начин променят навиците си и възприемат заболяването. Като се приучават към навика да се мажат редовно, първоначално под формата на игра, децата скоро ще могат да го правят и сами вкъщи, докато са при баба и дядо или по време на празници. Има нови формули на продуктите, като пръчици, кремове и мазила. Обострянията ще станат по-леки и по-разредени, което ще им позволи отново да бъдат безгрижни. Рутинната практика в крайна сметка ще стане инстинктивна и на родителите няма да се налага да настояват.

От 7-годишни, децата могат да оценят собствената си екзема и да наблюдават развитието на състоянието си всяка следваща седмица. Чрез този инструмент: http://www.poscorad.com/, разработен от Европейската работна група по атопичен дерматит (European Task Force on Atopic Dermatitis), пациентът може да измерва тежестта на лезиите, симптомите, сърбежа и съня.

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
23903Lipikar AP+ Стик003337875566254LipikarТяло|Бебе/Подхранва / Успокоява|Подхранва и успокояваТяло|БебеПодхранва / Успокоява|Подхранва и успокоява0.00
, от La Roche-POsay
loading : 0,621 sec