0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_ECZEMA | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Атопия

Атопията обикновено започва в детска възраст и засяга 1 на 5 деца. Тя се характеризира с възпаление на кожата, сърбеж, зачервявания и обриви.

Atopic & Eczema

Как да оползотворите времето за къпане, когато Вашето дете има екзема?

Хигиената на атопичната кожа изисква специално внимание, за да се предотврати по-нататъшно дразнене и стягане. Следвайте няколко стъпки, за да бъде максимално полезно това време за споделяне, играене, свързване и общуване, за да възстановите еластичността и комфорта на техния епидермис. Доколкото е възможно, предпочитайте вземането на душ (дори и за бебета, веднага щом могат да седят изправени). Когато ваната е единствената опция, спазвайте следните указания:

Img_Как да оползотворите времето за къпане, когато Вашето дете има екзема?

1 - ИДЕАЛНА ТЕМПЕРАТУРА

Прекалено горещата  вода изсушава кожата и влошава сърбежа. Ако е твърде студена, може да съсипе това специално време за родители и деца. Идеалната температура за поддържане на кожния баланс е между 32 и 34 градуса.

2 – ПРАВИЛНО ПОДБРАНО ВРЕМЕ

Опитайте се да ограничите времето, прекарано в банята, до около 10 минути.

3 – ПО-МЕКА ВОДА

Твърдата вода повишава риска от предизвикване на нови сърбежи. Ако е необходимо, добавете към водата няколко капки масло за омекотяване и оптимален комфорт на кожата.

4 - ПОДХОДЯЩИ ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ

Сапунът е враг на атопичната кожа поради това, че неговото високо рН дразни епидермиса. В резултат се променя хидролипидният филм, който предпазва кожата от външни фактори. Вместо това се препоръчва допълнителен овлажняващ гел или крем без сапун, който нежно почиства кожата, запазва кожната бариера и значително намалява усещането за стягане.

5 – ИЗПОЛЗВАЙТЕ ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ СИ

Гъбите за баня могат да раздразнят кожата и освен това може да пренасят микроби. За по-нежно почистване, втрийте с пръсти почистващия препарат до образуване на пяна върху кожата си, за да сведете до минимум триенето, и след това изплакнете добре.

6 – ВНИМАТЕЛНО ПОДСУШЕТЕ

Опитайте се да избегнете триене при сушене. Започнете, като потупвате най-силно раздразнените области с чиста кърпа или хартиени кърпички. Внимавайте да не оставяте влажни зони, които също могат да отслабят епидермиса.

7 – БАЛСАМ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЪРБЕЖ

Овлажнявайте с балсам, възстановяващ липидния баланс, докато кожата все още е влажна, за оптимална ефикасност. Втрийте балсама в раздразнените области чрез леки масажни движения.Добре е да знаете: какво се случва при плуване?

Плуването в басейни или в морето не е противопоказано за хора с атопична кожа, при условие че се изплакват обилно след излизане от водата. Също така, не забравяйте да успокоявате и рехидратирате кожата с обилно нанасяне на Термална изворна вода на La Roche-Posay.

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
loading : 0,648 sec