0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Белези и наранявания

Белези и наранявания

Scars & Booboos

Как да се погрижите за белега на Вашето дете – 6-те златни правила

Има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за подобряване външния вид на белезите. Въпреки че не винаги е възможно да предотвратите падане и нараняване на бебето, от което да остане белег, винаги можете да помогнете на кожата да заздравее по-добре и да постигнете по-мек, по-плосък и неразличим белег.

Img_Как да се погрижите за белега на Вашето дете – 6-те златни правила

1. Дръжте белега почистен, за да избегнете инфекция

Нежно почиствайте белега най-малко веднъж на ден или когато е изложен на замърсена или запрашена среда. Например: след училище, след като сте играли в парка и т.н. Използвайте почистващ гел, предназначен за по-бързо заличаване на белези, който е хипоалергичен и достатъчно нежен за употреба върху кожа със заздравяващ белег.
Не използвайте прекалено много дезинфектанти като водороден прекис, тъй като това може да убие новите кожни клетки и всъщност да забави заздравяването.

2. Избягвайте разтягане на кожата

Дърпането на кожата може да причини по-широк белег или дори да доведе до „отворяне на  шевовете“, и отваряне на раната. Трябва да избягвате: ·         Дейности, които упражняват прекомерно напрежение върху белега (например спорт или различни активности) в продължение на няколко седмици. ·         Облекло, което се трие в заздравяващата кожа.

3. Уверете се, че шевовете са отстранени навреме

Ако е твърде рано, белегът може да се отвори; ако е твърде късно, може да останат белези. Следвайте указанията на лекаря , за отстраняване на шевовете (ако не се абсорбират).

4. Използвайте добър крем за белези, който помага на кожата да заздравее

Изберете добър крем за белези от местната аптека. Кремът, който изберете, трябва да помогне за успокояване, да стимулира възстановяването и да защити кожата. Можете да започнете използването му веднага след като раната се затвори и белегът е сух.

5. Комбинирайте крем за белези с масажни техники

Масажирането на белега може да оптимизира процеса на зарастване на белега, като стимулира изцеляването и заличаването, така че не забравяйте да го правите поне веднъж на ден.

6. Пазете белега от слънцето

Пресните белези са склонни към тъмно пигментиране, ако са изложени на ултравиолетово лъчение, така че предпочитайте успокояващ крем с много висока защита от слънце (SPF50+).

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
loading : 0,618 sec