По-добър живот за чувствителната кожаКозметично студио за коригиращ грим: в помощ на пациентите да се чувстват добре и да изглеждат добре

Img_  Козметично студио за коригиращ грим: в помощ на пациентите да се чувстват добре и да изглеждат добре

Заради видимите си прояви кожните проблеми могат да навредят на самочувствието и връзките с хората, както на лично, така и на професионално ниво. За да подобрим ежедневието на пациентите, страдащи от видими кожни състояния, създадохме студио за коригиращ грим в Термалния дерматологичен център La Roche-Posay, благодарение на тясното ни сътрудничество с дерматолози и козметици. Тази инициатива вдъхновява много болници по света да предлагат подобни програми.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

В хармония с външния вид

През 1994, стартира работа Козметичното студио за коригиращ грим в градчето La Roche-Posay, във водещия Европейски център по термална дерматология. Това е част от цялостен проект, който цели да помогне на пациентите да се научат да са щастливи с това, което са и по-добре да се справят с техните кожни проблеми. 

Достъпно напълно безплатно за посетителите на СПА центъра, тези студия са насочени главно към хора, страдащи от видими несъвършенства. Козметици им показват техники за нанасяне, помагат им да изберат правилния цвят за тяхната кожа и отговарят на въпросите им. Дерматологични лаборатории La Roche-Posay подкрепят тази инициатива по два начина: като осигурява грим серията си от продукти с висока поносимост (очи, устни, нокти и фон дьо тен), подходящи за чувствителна кожа, богати на пигменти и лесно нанасящи се - за оптимално прикриване на несъвършенствата; както и подкрепя финансово откриването на такива студия по целия свят.

Възстановяване на самочувствието с помощта на експертни съвети

Зачервяване, белези от акне, изгаряния, странични ефекти от лечение на рак, витилиго, лентиго и др. 
Често е трудно да си представим колко голям ефект имат видимите кожни несъвършенства върху общуването с други. Белезите са не само физически, но и психически.

Затова уроците по нанасяне на грим, водени от гримьори и козметици, обучавани с психологични аспекти, целят да помогнат на човек като цяло - от естетична и психологична точка. Научаването на техники за нанасяне на коригиращ грим за скриване на несъвършенствата е само първата стъпка. Целта е да продължим отвъд, за да може човек да възприеме себе си и да изгради самочувствието си. Като място за слушане, споделяне и учене, тези студия са създадени, за да помогнат на пациентите да се чувстват по-добре, както и да подобрят начина си на живот и социалните си умения.

В определени случаи този процес може да бъде провеждан и в помощта на индивидуални или семейни посещения при психолог.

До днешна дата съществуват 90 студия за коригиращ грим по целия свят.

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg

Някои от най-големите болници и клиники по целия свят стартират програми за коригиращ макиаж на основата на модела, иницииран от La Roche-Posay.

Източник : Conseil National des Etablissements Thermaux – Франция