0
Назад към laroche-posay.bg

Новото място, което насърчава децата с атопия да бъдат независими.

Най-подходящите дрехи при екзема

Знаете ли, че някои дрехи могат да имат много важна задача? Пожарникарите носят специални униформи, за да се пазят от огъня. Хората, продаващи сладолед, носят ярки якета , за да ги виждат колите отдалеч. Астронавтите носят специален костюм, за да могат да дишат, когато няма въздух! А когато имаш екзема, твоите дрехи също имат важна роля - да карат кожата ти да се чувства щастлива!
За да направиш това , ето 5 съвета  "какво да обличаме".

Img_Най-подходящите дрехи при екзема

Съвет 1: Не се обличай с прекалено топли дрехи

Когато е студено отвън, обикновено, родителите обличат прекалено много децата. Но ако носиш твърде много слоя дрехи, може да се изпотиш. Когато потта остане върху кожата ти за по-дълго, това може да раздразни екземата ти. Така че, опитай да носиш тениска отдолу, за да можеш да се съблечеш, ако ти е топло.

v_article-497534880.jpg

Съвет 2: Памукът е твоят най-добър приятел

Кожата с екзема обича чистия въздух, така че избирай дрехи, които оставят кожата ти да диша. Най-добрият плат за тази цел се нарича памук. Също така този плат е лек и не задържа горещина. Помоли родителите си да проверят върху етикета на дрехите ти дали са от памук. Трябва да избягваш вълна и полиестер!

v_article-627036368.jpg

Съвет 3: Носи шорти и тениска през лятото

Когато е слънчево и топло, е забавно да носиш леки дрехи като шорти и тениска, а това, също така, освежава и кожата ти. Не се засрамвай от това хората да видят екземата ти. Ние всички сме различни и всички хора имат някакви белези по кожата си! Малко слънчева светлина е наистина полезна за кожата, затова излез на чист въздух и се забавлявай!

v_article-4.jpg

Съвет 4: Кажи 'НЕ' на тесните дрехи, етикетите и дразнещите вътрешни шевове

Тесните дрехи ще се търкат в кожата ти и ще предизвикват сърбеж. Избирай широки дрехи и остави кожата да диша. Изрежи всички етикети, а върху твърдите вътрешни шевове, можеш да зашиеш коприна, за да не те дразнят.

v_article-5.jpg

Съвет 5: как трябва да се перат дрехите ти

Никога не носи нищо ново, преди да е изпрано, защото по него може да има химикали, които да предизвикат сърбеж. Помоли родителите си да използват прах за пране, който е без парфюми и оцветители. Същото се отнася и за омекотителите. Използвай сушилня, защото това прави дрехите по-меки.

v_article-670051324.jpg

Съвет 6: Обърни внимание на пижамата си

Ако се замислиш, ние прекарваме много време в леглото. Всъщност, повече от 10 часа на ден. Така че, е важно да помислиш за пижамата си. Точно като дрехите, които носиш през деня, най-подходящите пижами са направени от памук. Някои пижами имат некомфортни етикети и вътрешни шевове, които никога не оставят екземата в добро настроение. Затова обличай пижамата си наобратно. Може даже, да създадеш нова мода в семейството. ☺
Надяваме се тези съвети да ти помогнат с избора на дрехи. И запомни винаги, когато усетиш сърбеж, вземи Stick AP+!

v_article02_para06.jpg

loading : 0,655 sec