0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

Нашата отдаденост на околната среда

Img_Нашата отдаденост на околната среда

La Roche-Posay. Отдадени на дерматологията. Ангажирани с околната среда.

La Roche-Posay е дерматологичен бранд с ясна мисия: да насърчава и да пази общественото здраве. За тази цел разработва продукти, предлагащи максимално ефикасна защита от слънцето, подходящи дори за най-чувствителната и уязвима кожа. Но La Roche-Posay има и втора жизнено важна мисия: отговорност към околната среда. Брандът отчита въздействието върху околната среда на всеки етап от развойната дейност, като внимателно проверява потенциалните ефекти на всяка съставка. Освен лабораторните тестове, La Roche-Posay работи за амбициозни дългосрочни екологични и социални цели като част от програмата Sharing Beauty With All (SBWA).

Формула за безопасна слънцезащита...

Филтрите за слънце са изключително сложни съставки, но не всички слънцезащитни продукти са еднакво ефективни. La Roche-Posay е отдадена на мисията да предложи най-ефективната широкоспектърна защита, дори за най-чувствителната кожа, от бебета до възрастни. В нейните лаборатории се създават фотоустойчиви формули с оптимални стойности на SPF и UVA-PF (измерители на UVB и UVA защита), като след внимателна преценка използва смес от филтри за широкоспектърна защита от UVB, UVA и дългите UVA лъчи.

Без никакъв компромис относно въздействието върху околната среда

Като член на програмата SBWA, La Roche-Posay гарантира, че 100% от използваните във формулите суровини са преминали прецизни изпитвания по отношение на въздействието върху околната среда, по 4 основни критерия:

  • Биразградимост
  • Въздействие върху живота във водна среда
  • Възобновимост
  • Използване на „зелена химия“ за тяхното производство

Какви стандарти спазва La Roche-Posay за продуктите за грижа за кожата?

La Roche-Posay се изправя пред ново предизвикателство със създаването на всяка нова формула: максимизиране на ефикасността, поносимост и козметични качества, при минимално въздействие върху околната среда. La Roche-Posay си сътрудничи със специална екотоксикологична лаборатория за оценка на въздействието върху околната среда. Това позволява разработването на иновативни методи за оценка на нашите съставки и оценка на въздействието на формулите върху морските екосистеми.

Какво представляват филтрите Mexoryl SX и XL, дали са безопасни за околната среда?

Ефектът на двата филтъра върху околната среда е преминал изчерпателни изпитвания, надхвърляйки всички регулаторни изисквания. Екотоксикологичните експерименти показаха, че дори екстремни концентрации на тези два филтъра в морската вода не предизвикват избелване на коралите (Линк към Избелване на коралите)

Защита на кожата, опазване на околната среда

Изхождайки от задълбочени изследвания на всеки суровинен продукт и неговия екологичен профил, La Roche-Posay създава формули с интелигентни съставки, които обединяват клинично доказана ефикасност с минимално въздействие върху околната среда. Усещането от тях върху кожата гарантира, че цялото семейство ще иска да приложи и отново прилага слънцезащитни продукти. Серията Anthelios се препоръчва от дерматолози по целия свят, защото осигурява защита дори за най-уязвимата кожа благодарение на безопасни формули, които предпазват от вредите на слънчевите лъчи и осигуряват оптимална защита.

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,784 sec