0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

Обучаване на пациентите какво представлява фоточувствителността предизвикана от лекарства

Фотосенситивността е резултат от интеракцията между ултравиолетовите лъчи и чувствителните съставки, които се намират в кожата. Това може да се дължи на продукт, който е локално нанесен (парфюм или лекарство)

Какви са симптомите на фотосенситивност?

Някои хора могат да имат силни реакции на зоните, изложени на слънце.

Кожата е червена. Изглежа все едно е изгоряла.  Реакцията се случва малко след нанасянето на лекарството. Може да изглежда като екзема, която се разпротира не само по изложените на слънце места. Обикновено фотоалергиите се обострят до 48 часа след излагане на слънце.

Какво трябва да направите в такива случаи?

Фоточувствителността се забелязва лесно с просто око.

Питам пациентите си какви лекарства взема или какви кремове нанасят. Има много фоточувствителни медикаменти (антибиотици, антидепресанти, противовъзпалителни и т.н.) Когато забележа, че има такова лекарство, често им препоръчвам да направят тест за ултравиолетова радиация. Разбира се при такава реакция, трябва да се спре изплагането на слънце и да се спрат медикаментите.

Какво препоръчвате, за да предотвратите фоточувствителността?

Пациентите трябва да знаят какви са рисковете, които някои фотосенситивни леакрства крият.

Пациентите не трябва да се притесняват да питат лекарите. Някои лекарства като сърдечните такива, не бива да се спират. Препоръчвам на пациентите си да избягват слънцето и да използват висока слънцезащита. Когато са на слънце, трябва да се избягва и нанасянето на парфюм директно върху кожата.

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,721 sec