0
Назад към laroche-posay.bg

Новото място, което насърчава децата с атопия да бъдат независими.

Преди лягане

Вечерите крият рискове. От една страна, искаш да се сгушиш в леглото и да сънуваш всякакви интересни сънища. От друга страна, когато имаш екзема, можеш да се събуждаш отново и отново от сърбеж.... и това да те накара на следващия ден да се прозяваш цял ден  в училище.
И така... Кой е най-добрият начин да спиш спокойно вечер?

Img_Преди лягане

Приготви се за сън

Да се придържаш към едни и същи стъпки всяка вечер, ти помага да си набавиш нужния спокоен сън. Една добра идея е хладката вана преди лягане. Не забравяй да се измиеш с Syndet и да се намажеш с Baume след това. После, избери си дейност, която те успокоява. Може би, обичаш родителите да ти четат приказки или дори ти да ги четеш сам. Опитай се да не използваш синя светлина като: екрани на телефони, таблети или телевизор. Те карат ума ти да мисли, че вече е сутрин!

Бъди освежен в леглото

Да ти е горещо вечер, често предизвиква сърбеж преди лягане. През зимата, се убеди, че отоплението не е прекалено силно и не се завивай с много одеяла. Опитай да слагаш памучната си пижама наобратно, за да не те притесняват вътрешните шевове. През лятото, можеш да спиш на отвоерен прозорец и няма нужда да носиш изобщо пижама. Охлаждай се и остави кожата ти да диша!

v_article06_para02.jpg

Дръж Стика до леглото си

Дори и с отлична вечерна рутина и перфектна пижама, винаги има възможност да се събудиш със сърбеж. Не се притеснявай! Просто вземи своя стик, потъркай го върху мястото, което те сърби, и ще почувсваш веднага успокоение. Ако не можеш да заспиш отново, пробвай да почетеш или помоли родителите ти за чаша мляко. Следващият път, когато имаш екзема, може да е тежък. Но с правилните стъпки и малко подготовка, можеш да имаш спокойни нощи и да се събудиш отпочинал. И запомни, когато усетиш сърбеж, вземи своя Стик!  

v_article06_para3.jpg

loading : 0,531 sec