#СвободниОтАкне

Освободете се от акнето с помощта на експертите - дерматолог и влогър

Вижте съветите на експерта

Пъпки: Да ги изтискаме или да не ги изтискаме: това е въпросът...

v_article-to-pop-or-not.jpg

Представете си следното. Днес е важният ви ден. Среща, парти, интервю за работа... Влизате под душа, за да започнете подготовката, когато нещо привлича вниманието ви в огледалото. Ето я: зачервена, подута и готова за изтискване. Точно на върха на носа...


Първият ви инстинкт? Изтискайте нежелания гост до край! А дерматолозите от години съветват пациентите си да не пипат пъпките! Но защо това е толкова грешно? Попитахме дерматолога д-р Ася Данчева за експертно мнение.
"Винаги съветвам пациентите си да избягват стискането на пъпките си. Изглежда като бързо решение, но всъщност влошава положението."


Ето защо: когато изтискате пъпка, вие всъщност буквално наранявате кожата. Това може да доведе до инфектиране и неприятни резултати. Дерматолозите се опасяват най-много от тези последствия, тъй като инфектирането води до белези от акне. Има възможност да разнесете бактериите на други места по кожата и даже да причините нова инфекция с ноктите си.


"Истината е, че стискането на пъпки е лош навик и е най-добре да бъде избягван." 
И ето, че понякога малко самоконтрол и търпение се отплащат. И не забравяйте, че най-близката аптека до вас разполага с цял арсенал от активни съставки против акне, така че вземете положението в свои ръце... само не буквално.


Натиснете тук, за да откриете повече информация за топ продукти против акне.

v_push_miracle_acne_cure.jpg

Дерматологичните прозрения

Истината относно "чудодейните" лекарства срещу акне

"Отървете се от акнето за една нощ само с една стъпка!" Преди години с надежда търсих магически лек в интернет, който щеше да изчисти акнето ми незабавно. Мисълта, че така търсеният лек може да се крие в кухнята ми звучеше наистина атрактивно. А домашните терапии са полезни за кожата... нали?