0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_ECZEMA | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Атопия

Атопията обикновено започва в детска възраст и засяга 1 на 5 деца. Тя се характеризира с възпаление на кожата, сърбеж, зачервявания и обриви.

Atopic & Eczema

Разбиране на предписаното лечение на атопична екзема

Ако Вие или Вашето дете сте диагностицирани с атопична екзема, най-вероятно Ви е предписано лечение с 2 продукта: кортикостероиден крем и емолиентен (овлажняващ) крем. Всеки от тях има различно действие върху симптомите на атопичната сухота. Този подход на лечение има за цел 2 допълнителни аспекта.

Img_Разбиране на предписаното лечение на атопична екзема

Кога и защо да се използва кортикостероиден крем?

За овладяване на възпалението и възможно най-бързо успокояване кожата в случай на криза на атопична екзема.

Кортикостероидните кремове имат противовъзпалително действие. Поради това, те следва да се прилагат върху възпалени части, за да се успокои кожата и да се намали възможно най-бързо разраняването от разчесване.   Прилагането на кортикостероиди е препоръчително два пъти на ден.

Кога и защо да се използва емолиентен крем?

Всеки ден, за да се премахне сухотата на кожата и да се предотврати появата на нови кризи.

Въпреки че може да нямате лезии или криза, кожата с атопична екзема страда от хронична сухота, тъй като нейната предпазна бариера е увредена. Поради това тя има нужда от овлажняване с емолиентен крем поне веднъж или два пъти на ден, за да се намали сухотата на кожата, като по този начин се успокоява сърбежа и се предотвратяват допълнителни кризи или се ограничава продължителността им. Това е съществена част от лечението.

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
loading : 0,565 sec