С Термална вода La Roche-Posay с успокояващо, антиоксидантно действие

Термалният център La Roche-Posay: чудотворните сили на термалната вода от извора

Img_Термалният център La Roche-Posay: чудотворните сили на термалната вода от извора

Използвана в козметични продукти за първи път през 1928 година, термалната вода от селото La Roche-Posay носи многобройни ползи за кожата от хиляди години насам. Важна част от лечението на много кожни състояния като екзема и псориазис, термалната вода и качествата й осигуряват незабавно успокоение на хиляди спа посетители, които отсядат в термалния център La Roche-Posay всяка година.

Легендата, подложена на научен тест

Твърди се, че Bertrand Du Guesclin, командирът на армията на Чарлз V-ти, открива този извор, когато се завръща от Испания през 14-ти век: конят му, който страдал от екзема, се потопил във водата и излязъл излекуван. Легенда, която със сигурност съдържа поне малко истина, за да доведе до построяването на спа курорт няколко века по-късно от Наполеон.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Много години по-късно тази легенда за лечебната сила на термалната вода се потвърждава от модерната наука. Благодарение на имуномодулиращите й качества (с други думи, действащи върху имунната система), термалната вода успява да успокои възпаленията и гарантира незабавен успокояващ ефект. Освен това е единствената термална вода на света, която е обогатена естествено с такова ниво на селен, който има ненадминати антиоксидантни качества, борещи се със стареенето на кожата и оксидативния стрес.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

100% дерматологично спа преживяване

С 8000-те си спа посетители всяка година, една трета от които са деца, термалният център La Roche-Posay е водещ дерматологичен център за чувствителна кожа в Европа. В допълнение,  неповторимите качества на термалната вода La Roche-Posay,  пациентите получават консултации и програми от 9 дерматолози, които взимат част във всеки етап на лечението.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Една единствена вода в помощ на различни състояния

Международно признат дерматологичен център, специализиращ в лечение на кожни състояния, термалният център La Roche-Posay предлага на пациентите си различни видове престои, повечето от които се поемат от френската здравна система. Близо две трети от посетителите идват за лечение на екзема или псориазис, кожни състояния, които са видими и могат да имат сериозно влияние върху начина на живот на страдащите. Над 50% от термалните дерматологични лечения, предлагани във Франция, се администрирани тук.

През 2009 термалният център започва да приема пациенти, подложени на онкологични лечения. Целта е пациентите да възвърнат комфорта си като намалят страничните ефекти от химиотерапията или радиотерапия. До момента близо 5,000 човека са взели участие в този иновативен метод за спомагане на лечението на рак. Цифри, които показват растящото доверие на онколозите към термалната вода La Roche-Posay.

Сертифицирана пречистеност

Термалната вода La Roche-Posay преминава средно през 1,000 теста на година. Целта е да се докаже качеството й през цялата година. Тя е толкова чиста, че се препоръчва на посетителите на центъра да пият от нея по време на престоя си.

Вода, официално призната от държавата, от 17 век насам.

  • През 1617 година репутацията на терапевтичните качества на термалната вода La Roche-Posay била толкова добра, че Пиер Милон, доктор на Хенри IV и Луи XII, посещава мястото, за да проведе първите анализи.
  • В началото на 19-ти век, Наполеон, тогава Генерал Бонапарт, при завръшането си от Египет, построява термална болница там, за да лекува кожните заболявания на войниците си.
  • През 1897 районът официално се признава от Френската академия по медицина.
  • През 1905 отваря врати първият Термален център.
  • През 1913 Френската академия по медизина официално обявява La Roche-Posay за спа град.