• Начало>
  • Фондация La Roche-Posay: доказателството за нашата мисия, заедно с дерматолозите

Марка, препоръчвана от над 25,000 дерматолози

Фондация La Roche-Posay:
доказателство за нашата мисия заедно с дерматолозите

Създаването на терапевтични решения, продължителното информиране, стартирането на дермокозметчно движение и др. са само няколко примера за всекидневната ни подкрепа към дерматолозите. През 1995 решихме да разширим още повече тази дейност, като започнахме да им асистираме в проучванията и инициативи за разпространение на информация. Това доведе до създаването на Фондация La Roche-Posay, която подкрепя специалистите-дерматолози в научните им проучвания и социална отговорност по целия свят.

Подкрепяме млади учени в сферата на дерматологията

Първото поле на действие на Фондация La Roche-Posay е в науката. Като връчва награда за проучвания, фондацията се стреми да награди и финансира иновативната работа на млади учени в дерматологията на четири континента. След оценката на независими експерти, избраните проекти или публикации се представят на научен комитет от дерматолози, който награждава най-добрите участници. С гордост обявяваме, че по този начин сме подкрепили над 130 учени и дерматолози по целия свят.

Поощряваме социални каузи и инициативи

Втората главна дейност на Фондация La Roche-Posay е свързана с общественото благо и се нарича 'Дерматолог от сърце'. Инициативата стартира през 2011 във Франция като осигурява ресурси за социални цели на дерматолозите да подобрят начина на живот на пациентите си. До момента финансирането по програмата се равнява на €10,000 като няколко държави вече са се включили в проекта. Например в партньорство с Фондация La Roche-Posay и програмата 'Дерматолог от сърце', дерматологът Andrew Krakowski от детската болница Rady в Сан Диего, Калифорния, основава MissionSkin.org - сайт, който свързва пациенти със специалисти в областта на кожните състояния.

Гледайте видеото на този проект: