3 въпроса към специалист

"Чувствителната кожа: дискомфорт, който е видим"

Img_"Чувствителната кожа: дискомфорт, който е видим"

При чувствителната кожа един от най-честите симптоми е неравномерния цвят на кожата. Причината - повишена склонност към зачервявания. 
Това често се счита за пречка към постигане на красота и засяга качеството на живот. За тези дами La Roche-Posay създаде Rosaliac CC Крем, комбинация от грим и дерматологична грижа за кожата.
Нашият дерматолог ни разказва повече за този проблем - зачервяването.

Кои са жените, засегнати от промени в цвета на кожата, дължащи се на чувствителност?

Няма възраст или сезон за появата на зачервявания

Всички типове чувствителна кожа могат да бъдат засегнати. Само 11% от зачервяванията са резултат от патологчино състояние (розацея). В повечето случаи зачервяването е временно събитие и е дифузно разпространено. При половината се дължи на фактори от околната среда: слънце, жега, студ, вятър и т.н. Също така може да се появи в различна възраст, както се вижа от това проучване в европейските държави: 

  • Около 30-те години: могат да се появат първите белези на зачервяване.
  • Между 30 и 40* г: временно зачервяване, изчервяване или зачервяване, което се дължи на излагане на слънце.
  • Над 47* г.: промяната в цвета на кожата може да стане постоянна. Това зависи от годините, прекарани на слънце и от възрастта.
*Източник: L'OREAL Research – IFOP, SensiSurvey, 2012

Как може да се ограничи дискомфорта, причинен от тези промени в цвета на кожата?

Незабавно и дълготрайно коригиране

С ROSALIAC, серия продукти, посветени на чувствителната и реактивна кожа, Лаборатории La Roche-Posay натрупаха през годините задълбочени познания за зачервяванията. Сега La Roche-Posay ви представя нов продукт за комплексна грижа за кожата: Rosaliac CC Крем, Цялостно Коригиране на промените в цвета, причинени от чувствителност на кожата.
Чрез комбиниране на: коригиране на зачервяванията, покривен грим и UV защита, той незабавно изравнява цвета на кожата и коригира зачервяванията ден след ден.

Практически съвет

1. Regles d'or_illu 1

Въпреки че гримът осигурява ефективно покритие, той може да не пасне на ежедневието на жената, която търси естествен вид. Решението е продукт, който да гарантира едновременно добро покритие и прозрачност. С Rosaliac CC Крем, вие се възползвате от универсален и готов за нанасяне нюанс на фон дьо тен плюс безпрецедентен баланс между сияйност и дълбочина на цвета: одобрен от 86% от жени със светъл до средноматов естествен цвят на кожата. Той е специално създаден за чувствителна кожа, предразположена към зачервявания. 
Ще ви хареса как се нанася продукта: пигментите се разтапят в кожата и осигуряват добро покритие и естествен вид, правейки го комбинация от грижа за кожата и грим.

**Източник: Самооценка на 104 жени

Как може зачервяванията да бъдат коригирани в дълготраен аспект?

Референтна активна съставка за третиране на източника

Прикриването на зачервяванията не е достатъчно: те трябва и да се коригират. Това е и целта на Амбофенола - референтна активна съставка против зачервявания, за първи път включена в серията Rosaliac, и една от съставките на Rosaliac CC Крем. Тя действа на три нива: 

  • Противовъзпалително и успокояващо
  • Съдово действие
  • Антиоксидантно чрез предпазване на клетките от свободните радикали.

Как може да се предпазим от фиксиране на зачервяването?

Основно постижение на нашите създатели на формули

Ние знаем, че излагането на слънце много често е причината за поява на зачервявания. Излагането на слънце не само че е отговорно за промени в цвета на кожата, дължащи се на чувствителност при 27%*, но също така е фактор за поява на постоянно зачервяване на кожата при възрастна кожа. 
Ето защо добрата ежедневна защита от слънцето е много важна. Но добавянето на слънцезащитен филтър към ежедневния крем понякога е предизвикателство. Но при Rosaliac CC крем това бе постигнато (SPF 30), без да се наруши приятната текстура и равномерното разпределяне на пигментите!

*Източник: L'OREAL Research – IFOP, SensiSurvey, 2012

Практически съвет

1. Regles d'or_illu 1

Чувствителната кожа се характеризира с висока реактивност. И като такава, тя се нуждае от опростена ежедневна грижа. Това е едно от предимствата на Rosaliac CC Крем.
Нещо повече от фон дьо тен, той изравнява тена, коригира, хидратира и предпазва в едно единствено нанасяне. Жените, които използваха продукта, разбраха това: 1 от 2* жени споделят, че Rosaliac CC Крем заменя техния ежедневен крем и фон дьо тен.

*Източник: L'OREAL Research – IFOP, SensiSurvey, 2012

Препоръчваме

Вижте всички статии

La Roche-Posay препоръчва

Вижте всички продукти