По-добър живот за чувствителната кожа

Вслушайте се в нуждите на чувствителната кожа

Img_Вслушайте се в нуждите на чувствителната кожа

Да имате чувствителна или проблемна (нетолерантна, атопична или акнеична) кожа означава да изживявате определени емоции, които трудно могат да се опишат с думи. Но ние в дерматологични лаборатории La Roche-Posay вярваме, че този психологически аспект трябва да бъде взет предвид, за да можем да предложим на всеки с много чувствителна кожа едно глобално, иновативно и ефективно решение.

Отвъд симптомите, проблемът с качеството на живот

Проучване, подкрепено от дерматологични лаборатории La Roche-Posay, показва, че над 50% от жените в днешно време твърдят, че имат чувствителна кожа1. Причинена от силната обратна реакция на епидермалните нервни окончания2, тази чувствителност се появява под формата на клинични признаци: зачервявания, опъване, дразнения и др. Сблъсквайки се с тези проблеми, дерматологични лаборатории La Roche-Posay ежедневно търси решение за перфектния баланс между ефективност и толерантност за всяка своя формула.

Но въпреки всички тези клинични, дерматологични симптоми, чувствителната кожа и много от състоянията й (атопия, екзема, акне, розацея и т.н.) могат да имат и друго влияние. Нарушен сън, ниско самочувствие, лошо представяне в училище или на работа и др.: последствията от кожните проблеми понякога могат да имат сериозен ефект и върху качеството на живот на страдащите. И все пак сериозността им се пренебрегва. За нас е немислимо да не отговорим със същата загриженост и към този ефект върху пациентите.

Индекс на качеството на живот

Тъй като сме наясно колко е трудно да измерим впечатленията на всеки човек, ние от Дерматологични лаборатории La Roche-Posay решихме да използваме скала за научни анализи. Решихме да заложим на патентован инструмент, който се използва в много медицински области за измерване на връзката между клиничните признаци и негативните ефекти върху ежедневието: Индексът на качеството на живот.

През няколко фази в оценката на нашите продукти, доброволци отговарят на въпроси, свързани с различни аспекти от ежедневието им: негативни чувства, проблеми със съня, социален живот и др. Като сравняваме резултатите от началото и края на проучването, успяваме да измерим ефективността на продуктите ни върху качеството на живота на пациентите. Този изключителен инструмент представя нова възможност за създаване на по-ефективни и прецизни терапевтични програми, подходящи за нуждите на чувствителната кожа - от клиничните признаци до психологичните ефекти.

С Вас по пътя към благоденствието

В допълнение към ефективните и подходящи за чувствителна кожа продукти, ние от La Roche-Posay предлагаме съвети и уроци на хора, засегнати от подобни патологии, за да подобрим начина им на живот.

Проучвано проведено с 3,000 жени от Китай, Бразилия, САЩ, Германия и Франция.
Източник: L’Oréal Recherche.