Фокус върху...

Чувствителна кожа. Как въздейства върху качеството на живот?

Img_Чувствителна кожа. Как въздейства върху качеството на живот?

От момента на раждане, във всяка секунда от всеки ден кожата ни предпазва със своята защитна бариера. Тя пази от удари, напуквания и безброй болезнени субстанции. Въпреки това ние сме склонни да приемаме за даденост съществената роля на кожата.

Но за нарастващ брой хора, кожата започва да става проблемна. Те я определят като чувствителна и неспособна да понася "мълчаливо" стреса и предизвикателствата от ежедневието. Тя "протестира", изразявайки се със симтоми като зачервяване, усещане за щипане, изгаряне... При по-сериозните случаи, жени с чувствителна кожа споделят, че трябва да се откажат от ситуации с „повишен риск“, което също означава, че могат да пропуснат да се насладят на ведър и пълноценен живот.
Експертната дерматологична марка La Roche-Posay споделя своите познания относно въздействието на чувствителната кожа върху качеството на живот на жените и дават съвети как да поемат контрол.

Сутрешният ритуал за грижа за кожата може да е определящ за остатъка от деня

Сутрин, първото действие за много жени е да си вземат горещ и продължителен душ. Но при някои хора продължителното излагане на гореща вода може да е причината за зачервяване или усещане за опъване на кожата. Зачервяванията в областта на бузите може да окаже влияние върху самоувереността и да ни накара да се чувстваме несигурни. Не e приятно, особено когато трябва да се представят важни презентации или имате инервю за работа сутрин!

Науката зад навиците на жени с чувствителна кожа: Това е класически сценарий. Горещият душ сутрин задейства освобождаването на хистамин в кожата, причинявайки верижна реакция на раздразнение. Важно е сутрешният душ да е кратък и с хладка вода. Алкалните сапуни могат да увредят защитната кожна бариера, затова по-добре ги заменете с мицеларна вода или почистващо мляко.

Неправилният грим може да въздейства върху социалния ви живот

Докато много жени гледат на грима като момент на блаженство и себеизразяване, за тези от тях, които са с чувствителна кожа, пътят към грима може да усети като минно поле. Възможно е да се появи усещане за парене, сърбеж и щипане след нанасяне на продукта или дори тенът на кожата да стане неравен и на петна - обратното на очаквания краен резултат от използването на грим. Загубили вяра в гримовете, тези жени се чувстват задължени да присъстват на социални събития с "голи" лица - или просто отказват да се явят.

Науката зад изживяванията на жени с чуствителна кожа: Много жени с чувствителна кожа инвестират времето и парите си в алергологични тестове, в опити да открият съставката, отговорна за "бурните отношения" с грима. Когато тестовете се върнат отрицателни, разбираемо е, че дамите се чувстват разочаровани и раздразнени. Истината е, че причината за чувствителността на кожа е по-трудна за определяне, в сравнение с алергиите и всяка жена трябва да намери отключващите фактори при нея. Една от стратегиите е да се разгледа внимателно етикетите на продуктите: за да се гарантира, че продуктите са тествани върху чувствителна и алергична кожа, че имат минималистичен състав без аромат, алкохол и известни алергени като никел. С продукти от специализирани марки, чувствителната кожа може да преоткрие красотата си, докато вие се забавлявате да експериментирате с най-новия си външен вид!

Чувствителността може да наруши възстановителния период на кожата по време на сън

Един от най-смущаващите и учудващи начини, по които чувствителната кожа може да повлияе върху качеството на живот на жените е нарушаването на съня. Увеличаващ брой жени се оплакват от усещане за изтръпване или щипане по лицето, още със събуждането - определено, този дискомфорт може да развили деня ви.
Науката зад изживяванията на жените с чувствителна кожа: Симптомите на чувствителната кожа се наблюдават предимно сутрин, както могат и да са причината за преждевременно събуждане. Каква е причината? В ранните часове се наблюдава прилив на просърбежния медиатор хистамин, който може да отключи симптомите на чувствителната кожа. Най-модерните продукти за нощна грижа поддържат тези усещания в покой, за да помогнат на жените да се събудят, чувствайки се спокойни и освежени.

Препоръчваме

Вижте всички статии

La Roche-Posay препоръчва

Вижте всички продукти
10429Toleriane Дермопочистващ флуид003433422406599TolerianeЛице/Нетолерантна кожа|Почистване на лицетоЛицеНетолерантна кожа|Почистване на лицето0.00
, от La Roche-POsay