• Начало>
  • Лице>
  • Златни правила : 10 златни правила, които да ви помогнат в ежедневната грижа за кожата.

Златни правила

10 златни правила, които да ви помогнат в ежедневната грижа за кожата.

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_RegleDor_default.jpg

Някои навици са основни, за да се грижите за кожата си и да имате бляскав тен през цялата година. Какъвто и да е вашият тип кожа, ето 10 основни навици, които трябва да имате предвид!

Rule 1

Специфична грижа за всеки отделен тип кожа

1. Regles d''or_illu 1

За да се грижите правилно и внимателно за кожата си, на първо място се уверете, че избирате продукти, специално съобразени с вашия тип кожа. Сухата кожа няма същите нужди, както мазната.

Rule 2

Обръщайте специално внимание на деликатните зони

1. Regles d''or_illu 2

Някои части на лицето (околоочен контур, устни и др.) имат особено фина и крехка кожа. Те се нуждаят от специфична грижа, особено околоочния контур и устните. Тези зони на лицето са по-чувствителни и заслужават специално внимание.

Rule 3

Деликатно почистване

1. Regles d''or_illu 3

Грижата за чувствителната кожа започва с почистването и дегримирането. За да не се стресира кожата и да се съхранява естествения и баланс, уверете се, че използвате продукт с неутрално рН, специално създаден за деликатно почистване на кожата.

Rule 4

Очите: рискова зона

1. Regles d''or_illu 4

Кожата на околоочния контур е десет пъти по-фина от кожата на останалата част на лицето. Подберете специфичен продукт за дегримиране, подходящ за тази зона.

Rule 5

Ексфолиране на кожата при нужда

1. Regles d''or_illu 5

Използвайте подходящ ексфолиращ продукт, веднъж или два пъти седмично. Той трябва да е едновременно ефективен и деликатен за кожата. Изберете такъв с неутрално рН, който е перфектен за изглаждане и почистване на кожата, като успоредно с това съхранява естествения и физиологичен баланс.

Rule 6

Хидратирането е задължително!

1. Regles d''or_illu 6

Дермисът е съставен от 70% вода, а епидермисът - от 15%. За да се поддържа кожата добре хидратирана, много е важно да се подбере дневен хидратиращ крем, който балансира водните нива във вътрешността на кожата. Може да използвате редовно и хидратираща маска, отстранявайки излишъка от нея с термална вода.

Rule 7

Предпочитайте хипоалергенен грим

1. Regles d''or_illu 7

За да избегнете риска от алергии, получени при употреба на продукти, които не са подходящи за вашата кожа, избирайте хипоалергенен грим, специално формулиран да посрещне нуждите на всички типове кожа, дори и най-чувствителната.

Rule 8

Защита от слънцето

1. Regles d''or_illu 8

Независимо от сезона, използвайте за дневен крем продукт, който има включен слънцезащитен филтър. Той намалява вредните ефекти на слънцето, като например преждевременното стареене .

Rule 9

Внимавайте за външния стрес

1. Regles d''or_illu 9

замърсяване, дим, стрес... Всичко това вреди на кожата. Използвайте продукти, които да ви предпазват кожата ви от ежедневния стрес, преди излизане навън и почистете кожата си добре след като се приберете вкъщи.

Rule 10

Не забравяйте и устните

1. Regles d''or_illu 10

Веднага щом почувствате нужда, използвайте възстановяващ балсам за устните си. Не се притеснявайте да го нанасяте отново, особено върху нежните зони, толкова често, колкото е необходимо.

  • Facebook
  • Pin

Препоръчваме

Вижте всички статии