0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_BABY | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Ежедневна грижа за бебета

Ежедневна грижа за бебета

Baby Daily Care

4 експертни съвета за нежна и приятна баня

Къпането на Вашето бебе е една от най-важните стъпки в ежедневната грижа и хигиена. Времето за вана трябва да е специално време за свързване и общуване, което насърчава благосъстоянието на Вашето бебе.

Img_4 експертни съвета за нежна и приятна баня

1. Една баня на ден при точната температура

Банята не трябва да бъде нито прекалено гореща, което ще изсуши кожата, нито пък да е твърде студена, което може да е неприятно за бебето. Къпете бебето си в продължение на 5 до 10 минути при температура от 37 градуса и внимавайте да не напълните ваната с прекалено много вода.

2. Нежна, адаптирана почистваща грижа

Традиционният сапун има високо рН и силни почистващи агенти, които могат да премахнат защитния  филм на кожата. Започнете с добавяне на няколко капки почистващо масло във ваната, за да защитите кожата на бебето. Важно е да използвате почистваща грижа без сапун, която нежно почиства кожата, запазвайки кожната бариера, и значително намалява усещането за стягане. Повечето от тези нежни почистващи препарати са подходящи за измиване и на косата на бебето.

3. Използвайте върха на пръстите си

Кърпичките могат да раздразнят кожата и да пренасят микроби. За по-нежно почистване, работете с почистваща грижа до образуване на пяна върху кожата, като използвате върха на пръстите си, за да намалите триенето, преди да измиете добре.

4. Нежно подсушаване

За да подсушите бебето си, внимателно потупвайте кожата с топла чиста кърпа. Обърнете специално внимание на кожните гънки за да избегнете оставянето на влажни участъци, които могат да причинят дразнене и да отслабят епидермиса. 

Ако Вашето бебе има екзема, трябва да обърнете специално внимание. Вижте kак да контролирате времето за баня, когато Вашето дете има екзема?

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
loading : 0,688 sec