Златни правила

5 съвета как да запазите младежкия вид на Вашата чувствителна кожа

Img_5 съвета как да запазите младежкия вид на Вашата чувствителна кожа

По-тънка и по-крехка, чувствителната кожа е изложена на множество форми на агресия всеки ден. Студът, вятърът, слънцето, замърсяването, стресът... всички тези фактори отслабват защитната бариера на кожата, влияят върху нейното качеството и ускоряват процеса на стареене на кожата. По-долу ще откриете някои прости съвети как да запазите младежкия вид на чувствителната кожа.

Съвет #1

Хидратирайте, хидратирайте и отново хидратирайте!

1. Regles d'or_illu 1

Хидратацията е ключът към красотата! Кожата е съставена от 70% вода и когато не е снабдена с такава, защитната функция на кожната бариера отслабва. Единствената най-важна стъпка за ефективно хидратиране на кожата е да сте сигурни, че пиете достатъчно вода.

Съвет #2

Поръсете Вашата чиния с малко магия против стареене на кожата

1. Regles d'or_illu 2

Красивата кожа е тази, която е добре подхранена! Приемайте ежедневно храни богати на антиоксиданти, микроелементи и основни мастни киселини като сьомга, морски дарове, ядки, цитрусови плодове, гъби и др.

Съвет #3

Изпълнявайте ежедневни ритуали

1. Regles d'or_illu 3

Полагайте повече грижи, за да запазите младежкия вид на кожата и тя ще Ви се отблагодари! Сутрин и вечер започнете със старателно почистване на кожата, след което нанесете специфична дневна и нощна грижа. Не забравяйте околоочния контур и устните, които имат нужда от специално внимание. Веднъж седмично ексфолирайте кожата и прилагайте маска за лице за ефикасен завършек на Вашия разкрасителен режим. Не забравяйте да защитавате кожата си от слънцето през цялата година.

Съвет #4

Създайте си хоби или се запишете на спорт

1. Regles d'or_illu 4

Стресът и преработването оказват оксидативен стрес върху кожата и ускоряват процесите й на стареене. За разрешаването на този проблем е нужно да се научите да запазите спокойствие. Редовната физическа активност ще ви помогне да се отпуснете, а дихателните упражнения и медитацията ще ви помогнат да останете спокойни.

Съвет #5

Бъдете Спящата красавица

1. Regles d'or_illu 5

Вечер, докато тялото Ви е в покой, то кожата работи непрестанно. Клетъчното регенериране и възстановяване се ускоряват и микроциркулацията се активира. Тази дейност достига своя максимум между 2 и 4 часа през нощта. За да има ефект от възстановителния сън, Ви препоръчваме да се опитате да заспивате преди полунощ, а продължителността на съня Ви да трае поне 8 часа.

Препоръчваме

Вижте всички статии