кожата на Вашето бебе

Уязвима по природа:
Бебешката кожа не функционира по същия начин като на възрастнитеКак да третирате бебешко акне и бебешки кел

Img_  Как да третирате бебешко акне и бебешки кел

В месеците след раждането, бебетата са склонни към проява на кожни състояния и инфекции. Две от най-често срещаните състояния са бебешкото акне и бебешки кел. Въпреки че няма място за притеснения, тъй като обикновено тези състояния изчезват сами, ето няколко съвета, които да ви помогнат за третирането им.

Бебешко акне

Бебешкото акне може да се появи през първите две седмици след раждането. Обикновено са под формата на червени пъпчици по лицето, най-вече по бузите, челото, брадичката и понякога по гърба. Състоянието може да се влоши при горещо време или когато бебето е притеснено.

Бебешкото акне обикновено се изчиства без никакво дерматологично лечение няколко месеца след като се появи. За да избегнете раздразнения на кожата на бебето по време на къпане, използвайте  LIPIKAR Syndet AP+, който нежно измива чувствителната бебешка кожа. Напръскайте със спрей Термална вода La Roche-Posay върху лицето и други раздразнени зони, за да успокоите кожата.

Препоръки

Дори и да не е нужно да лекувате бебешкото акне, все пак не трябва да използвате продукти, които биха раздразнили кожата на детето ви като например сапуни с липиди, утежняващи формули или продукти против акне за тийнейджъри и възрастни.

Бебешки кел

Още познат като себореен дерматит, бебешкият кел прилича на пърхота. Причината е главно свръхсекрецията на себум на скалпва и представлява зачервени петна по главата на бебето. Бебешкият кел обикновено се проявява при деца на 8 месеца. Други причинители могат да бъдат екзема, наследственост или присъствие на хормони на майката в тялото на бебето.

Нежно масажирайте скалпа на бебето със специален измивен продукт всеки ден по време на къпане. Това ще подпомогне за омекване на зоните, което в последствие ще доведе до тяхното падане. В края на къпането можете да напръскате с Термална вода La Roche-Posay, за да успокоите кожата.

Препоръки

За да избегнете инфектиране, не разчесвайте лющещите се зони.