кожата на Вашето бебе

Уязвима по природа:
Бебешката кожа не функционира по същия начин като на възрастнитеПодхранването на бебешката кожа - важна стъпка

Img_  Подхранването на бебешката кожа - важна стъпка

Добре хидратираната кожа е по-мека и по-добре защитена от външни агресори. Същото важи и за кожата на бебето ви. За да я предпазите е важно да комбинирате правилната грижа с подходящите хидратиращи продукти.

Кожа, която е естествено по-дехидратирана

Въпреки че бебешката кожа има същата структура като при възрастните, тя има нужда от допълнително внимание, тъй като все още не е развила същите функции и характеристики. Несъмнено, детските потни жлези не функционират изцяло до 10 годишна възраст, което може да доведе до неадекватно хидратиране, по-висока чувствителност към външни агресори и дразнители.

Кожата на бебето ви е изключително чувствителна към честото къпане и смяна на памперси през деня, което води до дехидратация, раздразнение и сухота. Всички тези фактори вредят на кожната бариера.

За да осигурите комфорт и защита на бебето от външни агресори е важно да хидратирате лицето и тялото му ежедневно с ефективен, но нежен продукт.

Продуктите LIPIKAR: хидратация, специално създадена за бебета и деца

Експертът в нуждите на чувствителната кожа, La Roche-Posay, формулира серията LIPIKAR с хидратиращи продукти, които срещат нуждите на бебетата:

  • 1LIPIKAR Fluid има концентрирана хидратираща и успокояваща формула, която е подходяща за ежедневна употреба на бебешката кожа.

Препоръки

Използвайте леки, кръгообразни движения за нанасяне на  LIPIKAR Fluid по кожата: в допълнение към подхранването на бебешката кожа, масажите осигуряват по-дълготрайно успокояване.

  • 2LIPIKAR Baume AP+ е специално формулиран за нуждите на най-сухата кожа, склонна към екзема. Екземата се характеризира със зачервени зони и силен сърбеж, заедно с екстремна сухота. Това е състояние, което силно влияе на живота и комфорта на бебето ви. С една проста стъпка  LIPIKAR Baume AP+ подхранва, успокоява и възстановява кожната бариера. Балсамът действа върху сухите зони, като възвръща комфорта.

Препоръки

Нанасяйте  LIPIKAR Baume AP+сутрин и вечер, след къпане, за да по-ефективно попиване и дълбоко проникване на активните съставки.

За да почистите идеално кожата на бебето без да раздразнявате защитната бариера, използвайте LIPIKAR Syndet AP+, много нежен измивен гел без сапун, който е съобразен с високата чувствителност на бебешката кожа.