кожата на Вашето бебе

Уязвима по природа:
Бебешката кожа не функционира по същия начин като на възрастните

Помощ зачервено дупе

Img_Помощ зачервено дупе

Бебешкото дупе преживява много всеки ден, което често води до раздразнения и зачервяване. С други думи, обриви и подсичане.

Бебешкото дупе: свръхчувствителна зона

Въпреки че медицинският му термин еритема звучи стряскащо, този обрив е състояние, което може да засегне много бебета. Няколко фактора могат да провокират появата на зачервявания и раздразнения от такъв вид:

  • 1Бебешкото дупе е влажно или мокро много дълго време, което предизвиква повишаване на киселинността. Това се влошава още повече при горещо време.
  • 2Твърде тесни памперси или не толкова честото им сменяне също може да провокира появата на този обрив. Освен това в момента, в който бебето ви започва да сяда (около 6 месечна възраст), допълнителното триене увеличава риска от подсичане.
  • 3Избиващите зъбки също могат да бъдат повод за раздразнение в тази и други зони на тялото.
  • 4Неподходящи почистващи продукти за нежната кожа на бебето.

Статистика

От 10% до 15%

от консултациите с педиатър са относно подсичане

Как да третирате подсичането?

Когато бебето ви получи този обрив, кожата на дупето има нужда от нежни грижи и успокояване. Като цяло отнема от 2 до 4 дена да изчезне, ако комбинирате правилната грижа с подходящи продукти.

За да почистите раздразнената зона използвайте  LIPIKAR SYNDET AP+ Неговите успокояващи, почистващи качества ще премахнат всички замърсявания. След това нанесете защитен, възстановяващ крем с нежни, кръгообразни движения, за да успокоите кожата. Добра идея е да давате на кожата в тази зона да диша, когато е възможно.

Как да предотвратите подсичането?

За да предотвратите подсичането просто изпълнявайте тези лесни, но важни навици:

  • Купувайте памперси в правилния размер за вашето бебе. Сменяйте памперса в момента, в който се намокри, за да избегнете продължителен контакт с дупето. Дори и чисти, памперсите трябва да се сменят на всеки 3 часа.
  • Почиствайте дупето на бебето всеки път, щом сменяте памперса му с нежен измиващ продукт без сапун.  CICAPLAST B5 или  LIPIKAR Syndet AP+. Избягвайте сапуни, ръкавици за къпане и гъби. Препоръчително е и да не използвате кърпички, които стимулират допълнително триене, което само по себе си дразни кожата на малчуганите.
  • Внимателно подсушете дупето на бебето, докато кожата е напълно суха.
  • Не чакайте докато забележите зачервяване или раздразнение, за да предприемете действия: нанасяйте защитен крем след всяка смяна на памперса.