кожата на Вашето бебе

Уязвима по природа:
Бебешката кожа не функционира по същия начин като на възрастнитеКъпането: четири съвета за нежна и приятна баня

Img_  Къпането: четири съвета за нежна и приятна баня

Къпането на бебето е една от важните стъпки в ежедневните грижи и хигиенни навици, което освен това е и специален момент между детето и родителя.

Къпане веднъж на ден на правилната температура

Водата не трябва да е нито твърде топла, което обикновено изсушава кожата, нито твърде студена, което може да е некомфортно за бебето. Къпете бебето от 5 до 10 минути на температура от 37 градуса.

Нежен измиващ продукт

Обикновените сапуни имат високо pH ниво и много груби почистващи агенти, които могат да разрушат хидролипидния слой на кожата. Затова Дерматологични лаборатории La Roche-Posay създават  LIPIKAR Gel Lavant , който нежно почиства и защитава кожата на бебето като запазва натуралното й pH.

Препоръки

La Roche-Posay предлага продукти, който отговарят на нуждите на най-сухата и склонна към екзема кожа.  LIPIKAR Cleansing Oil Използвайте LIPIKAR Syndet AP+, измиващ крем, който почиства и най-сухата кожа без да я изсушава.

Използвайте пръстите си

За по-нежно измиване и по-малко триене, използвайте върха на пръстите си, за да бъде къпането приятен момент на близост, както за бебето, така и за вас.

Нежно подсушаване

За да подсушите бебето, нежно попивайте кожата с леки потупвания с чиста кърпа като обръщайте внимание на сгъвките, за да не оставите влажни места, които могат да причинят раздразнения.