кожата на Вашето бебе

Уязвима по природа:
Бебешката кожа не функционира по същия начин като на възрастните

Бебешката кожа: обект на външни агресори

Img_Бебешката кожа: обект на външни агресори

Въпреки че има същата структура като тази на възрастните, бебешката кожа е по-уязвима и чувствителна от външни агресори. За да подсигурите комфорта на бебето си е важно да заложите на правилна рутина и продукти.

Проста ежедневна рутина за комфрота на Вашето бебе

Бебешката кожа трябва да бъде почиствана и хидратирана всеки ден. 10 минутна вана всеки ден с вода не по-гореща от 37 градуса е достатъчна, за да почисти кожата на бебето.

Препоръки

Ако кожата на бебето ви е нормална, използвайте  LIPIKAR Gel Lavant, който нежно измива, благодарение на ултранежната си формула без сапун.  LIPIKAR Cleansing Oil За по-суха и склонна към екзема кожа, заложете на  LIPIKAR Syndet AP+, измиващ крем, който почиства без да дразни или изсушава кожата.

След къпане бебешката кожа трябва да бъде подсушена внимателно преди нанасяне на подходящ хидратиращ продукт като  LIPIKAR Fluid.Създаден специално за суха кожа, той нежно подхранва и успокоява бебешката кожа.

За да хидратирате кожата в дълбочина използвайте масажиращи, кръгови движения. За много суха кожа, склонна към екзема, заложете на  LIPIKAR Baume AP+ , който не само успокоява, но и възвръща комфорта на кожата.

Отделяйте специално внимание на дупето на бебето

Бебешкото дупе е изложено на влажна, киселинна среда всеки ден и нощ. За да предотвратите дискомфорт и сърбеж в тази зона, заложете на продукт без изплакване или просто чиста вода. Също трябва да подсушите внимателно, преди да нанесете защитен крем против подсичане след всяко сменяне на памперса.

Препоръки

Използвайте  CICAPLAST Baume B5 , за да подхраните и успокоите дори най-чувствителните зони на бебешката кожа.

Много висока UV защита

Педиатрите и дерматолозите силно препоръчват деца под 3 години да не се излагат на пряка слънчева светлина, тъй като тяхната кожа е в пъти по-чувствителна към UV лъчите. НБ: Дори когато са на сянка е нужна силна слъцезащита от дългите UVA лъчи, който могат да достигнат до кожата.

Препоръки

Формулата на  Млякото за бебета SPF 50+ Anthelios Dermo-pediatrics на Дерматологични лаборатории La Roche-Posay е нежна, безопасна и ефективна като предлага много висока защита от UV лъчите, дори в случаите на индиректен контакт. Освен това нежната му, обгръщаща текстура хидратира и подхранва кожата на бебето за оптимална защита.