0

LA ROCHE-POSAY НАПРАВИ СТЪПКА НАПРЕД В УСИЛИЯТА С БОРБАТА С КОЖНИЯ РАК

Като основен участник в борбата с кожния рак, лаборатории La Roche-Posay организират специални дни на превенция, с активното участие на дерматолозите. В близко стърудничество с Euromelanoma Group, Lа Roche-Posay подпомага организирането на дни за безплатни скринингови прегледи в Европа, вече повече от 10 години, възможност за широко информиране на хората за риска от рак на кожата и как да се предпазват от него. Дерматолозите доброволно извършват безплатни прегледи на кожата и бенките, насочват вниманието на хората към рисковете от прекомерното излагане на UVA и UVB лъчи и обясняват правилното поведение и добрите навици когато сме на слънце. За да достигнат до възможно най-много хора, тези активности се пренасят и в аптеките. Безплатните скринингови дни се провеждат не само в Европа, но и в Северна и Латинска Америка. Общо около 30 държави са ангажирани с промотиране на борбата с кожния рак и превенцията в техните региони.
За ежедневна подкрепа, La Roche-Posay създаде myskincheck.org. Образователен и достъпен, този сайт предоставя информация за рака на кожата, оценка на риска и начини на проследяване на бенките - техните и на любимите хора от семейството.

В ПОДКРЕПА НА ДЕРМАТОЛОЗИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

La Roche-Posay също така подкрепят и дерматолозите чрез предоставяне на помагала и източници за повишаване на техния професионален опит при проследяване на кожните лезии. Ето защо, нашите лаборатории осигуряват на дерматолозите учебни програми по дерматоскопия в сътрудничеството на Международното Дружество по Дерматоскопия. За да осигури широко разпространение, La Roche-Posay създадоха сайт UV-Damage.org, който е насочен към здравните професионалисти, където те могат да намерят илюстровани материали, обучения и филми в областта на фотодерматологията и дерматоскопията.

ANTHELIOS: ЗАЩИТА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ

Излагането на слънце и UV лъчите могат да съдействат за развитието на бенката в ракова лезия: 50 до 70% от случаите на кожен рак, всъщност имат връзка с предходно прекомерно излагане на слънце и UVA/UVB лъчи1.За да се защитите от слънцето, има няколко полезни навика, които може да използвате: избягвайте излагане на слънце между 11 и 16 часа. Редовно нанасяйте слънцезащитен продукт с подходящ SPF, носете слънчеви очила, шапка и тениска на плажа.За да предложи много висока защита срещу UVA и UVB лъчите, La Roche-Posay създаде гамата Anthelios - слънцезащитни продукти с добра поносимост, които осигуряват комфорт и защита за хората със силно чувствителни типове кожа. С уникален опит в областта на фотозащитата, ние разполагаме с клинично досие, което е събрало подробности от проведените 21 проучвания с продуктите Anthelios, 19 от които са ин виво върху хора със заболявания, които са причинени от слънцето.
Anthelios се препоръчва от над 25 000 дерматолози по целия свят.

1 La Ligue Contre le Cancer, 22/05/2014

И едно за вашите деца?
Защото 80% от уврежданията на кожата, причинени от слънцето, настъпват преди навършване на 18 години, La Roche-Posay създадоха Anthelios Dermo-Pediatrics, продукт специално създаден за защита на децата.


loading : 0,340 sec