0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

La Roche-Posay подкрепя превенцията за рак на кожата

Img_La Roche-Posay подкрепя превенцията за рак на кожата

La Roche-Posay участва във войната с рака на кожата

Като основен участник в борбата с кожния рак, лаборатории La Roche-Posay организират специални дни на превенция, с активното участие на дерматолозите. В близко стърудничество с Euromelanoma Group, Lа Roche-Posay подпомага организирането на дни за безплатни скринингови прегледи в Европа, вече повече от 10 години, възможност за широко информиране на хората за риска от рак на кожата и как да се предпазват от него. Дерматолозите доброволно извършват безплатни прегледи на кожата и бенките, насочват вниманието на хората към рисковете от прекомерното излагане на UVA и UVB лъчи и обясняват правилното поведение и добрите навици когато сме на слънце. За да достигнат до възможно най-много хора, тези активности се пренасят и в аптеките. Безплатните скринингови дни се провеждат не само в Европа, но и в Северна и Латинска Америка. Общо около 30 държави са ангажирани с промотиране на борбата с кожния рак и превенцията в техните региони.
За ежедневна подкрепа, La Roche-Posay създаде myskincheck.org. Образователен и достъпен, този сайт предоставя информация за рака на кожата, оценка на риска и начини на проследяване на бенките - техните и на любимите хора от семейството.

Подкрепя дерматолозите по целия свят

La Roche-Posay also supports dermatologists by giving them access to tools and resources to increase health professionals' expertise in the screening of skin lesions. Our laboratory therefore provides dermatologists with training programmes on dermoscopy in collaboration with the International Dermoscopy Society. To ensure broad dissemination, the illustrated and commentated training sessions and podcasts can be accessed from "UV-Damage.org", a site created by La Roche-Posay dedicated to health professionals.

Anthelios: защита и превенция

Излагането на слънце и UV лъчите стимулират превръщането на бенките в карциномни лезии: 50 до 70% от случаите на кожен рак са свързани с прекомерно излагане на слънце и UVB / UVA лъчи1.

За да сте добре защитени от слънцето, трябва да спазвате няколко лесни и прости правила: избягвайте излагане на слънце между 12 и 16 часа (когато то е най-силно), регулярно нанасяйте слънцезащитен продукт с висок фактор. Носете слънчеви очила, шапка и тениска, когато сте на плажа. 

За да ви предложи оптимална защита от слънцето срещу UVA и UVB лъчите, La Roche-Posay създаде гамата Anthelios, фотопротекстори с добра поносимост, подходящи за най-чувствителните типове кожа. Основна слънцезащитна гама, с нея има проведени 21 клинични проучвания, събрани в документация, 19 от тях са проведени in vivo при заболявания, причинени от излагане на слънце. Anthelios се препоръчва от 25,000 дерматолози по целия свят.

И едно за Вашето дете?

80% от щетите нанесени по кожата от слънцето се дължат на прекаленото излагане на слънце преди 18 години. Anthelios Dermo-Pediatrics, продукт специално разработен за защита на деца

1 La Ligue Contre le Cancer, 22/05/2014

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,785 sec